Презентація "Буклет читача"

Про матеріал

Ведення «БУКЛЕТА ЧИТАЧА» допомагає дітям навчитися грамотно оформляти свої думки, читати усвідомлено, виділяти головне у творі, оцінювати події й персонажів, висловлювати свої емоції й почуття від прочитаного.

Фіксуючи автора твору, назву твору, жанр, головних героїв, тему твору та основну думку, учні краще запам'ятовують ці факти та тренують навички формулювати свою думку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КНИГА НАВЧАЄКНИГА ДОПОМАГАЄКНИГА ЗАХИЩАЄ ВІДНУДЬГИСАМОТНОСТІБЕЗГРАМОТНОСТІШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК

Номер слайду 2

Жанр _______________________________Головні герої _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________Тема твору ________________________________________________________________Основна думка ____________________________________________________________________________________________Мої враження від прочитаного______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Автор твору ______________________________Назва твору ______________________________

Номер слайду 3

Словничок читача. Основна думка – те головне, що хотів висловити автор у творі. Тема – це те, про що розповідається у творі.

Номер слайду 4

Правила читання. Налаштуйся читати з інтересом, уважно, вдумливо. Поглянь на титульну сторінку — на ній ти завжди знайдеш назву книги, прізвище автора;Коротко перекажи прочитане; Прочитавши книгу, подумай над описаними в ній героями, подіями, темою та основною думкою; Запиши відомості до БУКЛЕТА ЧИТАЧА;Тримай книгу 30-40 см від очей;Читай, сидячи за столом;Дотримуйся при читанні розділових знаків;Читай вголос кожного дня 20-30 хвилин.

pptx
Додано
19 червня 2020
Переглядів
1449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку