Презентація "Булінг"

Про матеріал
На допомогу вчителю. Все швидко змінюється і рухається вперед. На жаль, не всі витримують такий темп.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ 2 клас. Небезпеки у спільноті. Що робити, якщо над вами знущаються. Правила поведінки в суспільстві. Інсценування ситуацій.

Номер слайду 2

Бесіда Є небезпеки природні – повінь, землетрус; може трапитися пожежа – через несправність техніки чи людську необережність. А чи можуть бути небезпечними люди? У яких випадках? Чому?

Номер слайду 3

Робота з підручником на сторінці 100 Читання тексту «Небезпеки у сиспільстві» Хтось витрачає на уроки пять хвилин і завжди все знає. А хтось вчить із мамою вірш цілий вечір і біля дошки не може згадати і слова. Комусь аплодують на кожному святі, а когось не помічають... Ми різні. І це дуже добре. Однак трапляється, що люди починають заздрити- чимось здібностям, зовнішності, статкам. Вони можуть погано почуватися, бути незадоволеними собою – думати, що вони чогось не знають, не вміють, не мають. І через це кривдять інших.

Номер слайду 4

Чому одні діти можуть кривдити інших?Чим цькування (булінг) відрізняється від ображання, обзивання? (булінг – це постійне, повторюване знущання). Прочитайте слова у «хмарках» і розкажіть, як поводяться кривдники. Що обов’язково треба робити, якщо вас кривдять?

Номер слайду 5

Цькування(булінг) – це знущання, яке повторюється знову і знову, а не те, що сталося лише раз. КРИВДНИКИ МОЖУТЬ!Кричати на інших, принижувати, бити, щипати, штовхати; псувати, красти, викидати чиїсь речіГоворити образливі слова (про чиюсь зовнішність, одяг) дражнити. Не приймати у спільні ігри; ставитися, як до порожнього місця»Вигадувати прізвиська, оббріхувати, залякувати.

Номер слайду 6

Що робити, якщо над вами знущаються. Скажіть дорослому!Якщо він/вона не допоможуть, зверніться до іншого дорослого. Памятайте: ніхто не має права вас ображати!Не показуйте своїх почуттів перед кривдником. Спробуйте повернути розмову на жарт. Дійте ввічливо.Ідіть геть із місця, де вас ображають. Не ходіть самі по небезпечних місцях. Не замикайтеся в собі, не стримуйте образу. Ставайте на захист ображених.

Номер слайду 7

Читання частини тексту про кібербулінг.-Що спільного і чим відрізняються булінг і кібербулінг?-Як реагувати на кібербулінг?-Як не допустити кібербулінгу?Цькування в інтернеті називаютьь КІБЕРБУЛІНГОМ. Це образливі повідомлення, погрози, поширення неприємних фотографій чи відео. Людям набагато простіше висловлювати свої негативні емоції та ображати інших, ховаючись за монітором.

Номер слайду 8

Як не допустити кібербулінгу. Не повідомляйте свою особисту інформацію: справжнє імя – своє, батьків, друзів/ свою домашню адресу, адрес школи, місце роботи батьків/ електронну адресу та пароль. Будьте ввічливі. Не пишіть того, що ви б не сказали іншим у реальному житті. Якщо ви отримали образливе повідомлення, не відповідайте. Одразу кажіть батькам

Номер слайду 9

Інсценізація ситуацій. Ваш однокласник біг по коридору і збив вас з ніг. Чи є це цькуванням? Чому?Обговоріть, як розпізнати цькування. Що може думати людина, яку постійно принижують? Що може відчувати? Що їй робити?Складіть правила дій на випадок, якщо ви стали жертвою цькування. Що робити, якщо ви самі почали когось кривдити?

Номер слайду 10

Зошит дослідника с. 581. Доповніть схему «Булінг»2. Відновіть висловлювання. Поясніть їх.3. Пригадайте казкового героя, який зазнав цькування. Заповніть таблицю

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
24 березня 2023
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку