Презентація до уроку "Ґрунт"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ для учнів 1 класу. Ознайомлення з поняттям "Ґрунт" та його властивостями. Дослідження ґрунту, ознайомлення зі складовими ґрунту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Давайте з початку уроку трішки поспілкуємося. Але не забуваємо головної умови – говорити не одним словом, а цілими реченнями!- Яке сьогодні число?- Який місяць?- Який день тижня?- Який сьогодні день: похмурий чи ясний?- Яке небо: похмуре чи ясне?- Чи є сьогодні опади? Які саме? - Який сьогодні вітер: слабкий чи сильний?- Що змінилося порівняно з минулим тижнем?Молодці, діти! Ви сьогодні були спостережливі і дуже гарно поділилися своїми знаннями. Бажаю вам так працювати і далі.

Номер слайду 2

Щоб дізнатися тему нашого уроку, ми з вами розгадаємо загадку. Мене ріжуть, мене б’ють,  я не ображаюся,  а ще кращим стаю. Люди пана цього шанують,За родючість всі цінують. Так, правильно! Це ґрунт!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Що і кого ви бачите на малюнку? Де ж вони розмістилися і що вони там роблять?Діти, сьогодні на уроці ми познайомимося з ґрунтом. Ви дізнаєтеся, що це таке, та для чого він нам потрібен.

Номер слайду 5

Перегляньте відео!

Номер слайду 6

Запам’ятайте діти: урожай рослин залежить від родючості ґрунту. Що вам сподобалося у відео? Що найбільше запам’яталося?Від чого залежить урожай рослин?

Номер слайду 7

Цікава інформація.1) У ґрунті ростуть рослини, а також живуть деякі тварини. Наприклад: кроти,черв’яки. А такі тварини, як лисиці, борсуки, миші, створюють нори під землею і мешкають там.2) Чи знаєте ви, що найродючіший ґрунт – чорнозем. А наша Батьківщина Україна багата на чорноземи.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Досліди ґрунт!

Номер слайду 10

Дослід 1 . Візьміть грудочку ґрунту і вкиньте у склянку з водою і уважно подивіться, що буде відбувається? Тож, що ми бачимо у стаканчику? (З ґрунту виходять бульбашки)Поясніть, що ж це таке? (Повітря)Висновок. У ґрунті є повітря.

Номер слайду 11

Дослід 2. Наберіть ложку приготованого ґрунту, вкиньте у воду та розмішайте ґрунт у воді. Почекайте поки ґрунт осяде і вода зверху стане прозорою. Що ви помітили у розташуванні і кольорі ґрунту? - Так, він ліг пластами, шарами, як у торті. На самому дні світлий - пісок. Трохи вище буде глина. А зверху – грунт. Скажіть, а якого кольору ґрунт? - Так, він чорного кольору завдяки перегною.- А що ж таке перегній? Перегній – від слова «перегнивати», тобто рослини і тварини перегнивають і утворюють ґрунт. А як ваші батьки на своєму городі покращують урожай? Що вони добавляють у грунт?

Номер слайду 12

Переглянь, як виконали інші досліди. Що ще виявили в ґрунті?

Номер слайду 13

Дай відповідь на запитання. Доведи свою думку!

Номер слайду 14

Гра «Правда чи неправда»У ґрунті ростуть рослини. Птахи живуть у ґрунті. Чим менше в ґрунті перегною,тим вищий урожай. Перегній надає ґрунтові чорного кольору. У ґрунті немає води та повітря. Всі люди повинні берегти ґрунт.

Номер слайду 15

Перегляньте і пригадайте ще раз з чого складається ґрунт.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Sydorenko Tatyana
Додано
26 березня 2023
Переглядів
446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку