Презентація "Булінг. Інформаційний дайджест"

Про матеріал
Питання булінгу в учнівському середовищі надзвичайно актуальне в сучасних навчальних закладах.Проблема ускладнюється тим, що він може носити прихований характер і завжди є явищем, яке систематично повторюється. Як розпізнати діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, як діяти у випадку проявів булінгу та яку відповідальність несуть булери, . спостерігачі, батьки та педагоги, слід знати кожному.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БулінгІнформаційний дайджест. Данюк Лариса Костянтинівна. Заступник директора з виховної роботи, вчитель-методист зарубіжної літературиІрпінського ліцею№3 Київської області

Номер слайду 2

Інформаційний дайджест Сьогодні проблема насилля постає дуже гостро. І все частіше ми чуємо про таке поняття як булінг. Що робити, коли тебе булять, цькують? Витяг із Закону України «Про освіту»: Стаття 1 п. 31: Булінг (цькування) — діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілого.

Номер слайду 3

Види булінгу:1. Вербальний(словесний) булінг-це словесне знущання або залякування за допомогою образливих слів, яке включає в себе постійні образи, погрози й неповажні коментарі про кого – небудь. 2. Фізичний булінг -фізичне залякування за допомогою агресивного фізичного залякування полягає в багаторазово повторюваних ударах, стусанах підніжках, блокуванні, поштовхах і дотиках небажаним і неналежним чином.3. Соціальний булінг- соціальне залякування або булінг із застосуванням тактики ізоляції припускає, що когось навмисно не допускають до участі в роботі групи, до їжі за обіднім столом, до гри, заняття спортом чи громадська діяльність 4. Кібербулінг, кіберзалякуванняабо булінг у кіберпросторі полягає у звинуваченні когось з використанням образливих слів, брехні та неправдивих чуток за допомогою пошти електронної, повідомлень текстових і повідомлень у соціальних мережах

Номер слайду 4

Знайте!

Номер слайду 5

Запам`ятайте!

Номер слайду 6

Як упоратися з ситуацією?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

НАСЛІДКИ БУЛІНГУТі, хто піддаються булінгу:1) втрачають відчуття емоційної та фізичної безпеки, довіри до місця, у якому мають перебувати щодня;2) відчувають безпорадність і страх постійної загрози, тривожні та депресивні розлади, пригнічує імунітет, що підвищує вразливість до різних захворювань;3) втрачають повагу до себе, руйнують здатність до формування та підтримки стосунків з однолітками, що призводить до відчуття самотності;4) втрачають інтерес до різних форм активності та не можуть нормально навчатися;5) жертви булінгу переживають важкі емоції – почуття приниження і сором, розпач, страх і злість. Ті, хто булять:1) частіше за інших потрапляють в ситуації, де проявляється насилля та порушуються закони;2) частіше беруть участь у бійках, причетні до вандалізму, мають досвід вживання алкоголю та навіть наркотичних речовин. Ті, хто спостерігають:1) часто страждають від відчуття безпорадності, провини, етичного конфлікту: втручатись у ситуацію булінгу чи залишитись осторонь;2) потерпають від депресивних станів чи перезбудження, намагаються менше відвідувати навчальний заклад.

Номер слайду 9

Важлива інформація!

Номер слайду 10

Керівник закладу освіти у разі неповідомлення уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про випадки булінгу (цькування) учасника освітнього процесу. Штраф або виправні роботи тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням до двадцяти процентів заробітку.

Номер слайду 11

pptx
Пов’язані теми
Людина і світ, Виховна робота
Інкл
Додано
30 січня 2022
Переглядів
394
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку