Презентація " Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання"

Про матеріал
Презентація " Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання" рекомендована для використання у роботі з учнями з питань профілактики булінгу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання

Номер слайду 2

Чи конфлікт є те ж саме, що і булінг? Конфлікт виникає, коли між двома чи кількома особами існує незгода, розбіжність думок або різні погляди. При конфлікті кожна особа вільно висловлює свої погляди і дисбалансу сил немає. Кожна особа відчуває, що може вільно заявити свою точку зору. Конфлікт стає булінгом, лише коли він повторюється знову і знову, і існує дисбаланс сил. З часом може з’явитися схема поведінки, за якої особа, що поводиться агресивно у конфлікті загострює конфлікт. Особа, на яку спрямований агресивний конфлікт, може почуватися все менше здатною висловити свою думку і все більше безсилою. Саме тоді негативний конфлікт може перейти у булінг.

Номер слайду 3

Що таке булінг? Булінг– це агрессивна поведінка, що зазвичай повторюється. Вона має за мету завдати шкоду, викликати страх або тривогу, або ж створити негативне середовище у школі для іншої особи. Булінг виникає у ситуації, в якій існує реальний чи уявний дисбаланс сил.

Номер слайду 4

Типи булінгу та його форми Фізичний – завдання ударів, штовхання, пошкодження або крадіжка власності; Психологічний– виключення інших із групи чи розповсюдження пліток або чуток Усна (словесна)– обзивання, глузування або висловлювання, якими ображається стать, раса Письмова– написання записок або знаків, що є болючими чи образливими Електронна (загальновідома як кібербулінг) – розповсюдження чуток та образливих коментарів з використанням електронної пошти, мобільних телефонів (наприклад, надсилання СМС) і сайтів соціальних мереж.

Номер слайду 5

Що можна зробити, щоб зупинити явища булінгу у дитячому середовищіВиховання здорових стосунків. Не залишатися байдужими. Сприймати людину такою яка вона єСоціальний стан не є приводом для цькування. Заздрість - негативна риса людини. Сильніший- не означає розумніший. Особистий приклад. Поважати думки та погляди інших. Доброзичливість. Милосердність Повага. Підтримка одне одного. Поважати право кожного бути самим собою. Фізичні вади (це не вина дитини)Готовність до примирення. Визнання своїх помилок. Вміння вибачатися та вибачати. Комунікабельність. Привернути до себе увагу можна гарними вчинками. Підвищувати свою самооцінку

Номер слайду 6

Зберігай спокій. Розкажи дорослому, якому довіряєш: Батькам. Класному керівнику. Вчителю Директору Водію шкільного автобуса Завідувачці їдальні про те, що трапилося. Звернися до шкільного психолога. Поговори про це із своїми братами чи сестрами, або з друзями, щоб тобі не здавалося, що ти самотній. Поради дітям, які стали жертвами булінгу

Номер слайду 7

Зупинимо булінг разом

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Історія для мотивації

Номер слайду 10

Нік Вуйчич - людина, що народилася без рук і ніг, але яка змогла не просто реалізувати себе в житті, але й надихнути своїм прикладом тисячі чи, може, мільйони людей на життя без виправдань. 

Номер слайду 11

Один з найкращих способів позбавитися від болю минулого - це замінити його вдячністю.

Номер слайду 12

За винятком того, що у Ніка немає рук і ніг, він був звичайною дитиною

Номер слайду 13

Коли вам захочеться зрадити свою мрію, змусьте себе працювати ще один день, тиждень, місяць і ще один рік. Ви здивуєтеся тому, що станеться, якщо ви не здастеся.

Номер слайду 14

80% тіла Ніка - легені, він чудово плаває

Номер слайду 15

Неможливо сперечатися з тим, що божевілля - це геній: кожен, хто готовий йти на ризик, в очах оточуючих або божевільний, або геній.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Вважайте ставлення до світу пультом дистанційного керування. Якщо програма, яку ви дивитеся, вам не подобається, ви просто хапаєте пульт і переключаєте телевізор на іншу програму. Так само і з відношенням до життя: коли ви незадоволені результатом, змініть підхід, незалежно від того, з якою проблемою ви зіткнулися.

Номер слайду 18

Усе хороше в житті починається саме з надії.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
14 березня 2023
Переглядів
230
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку