Презентація "Бутерброди. Вимоги до якості, умови і терміни зберігання."

Про матеріал

Презентація підготовлена до уроку професійно-теоретичної підготовки "Кулінарна характеристика страв" з професії "офіціант 3 розряду".Презентація містить 10 слайдів, де відображені такі питання як: класифікація бутербродів, підготовка продуктів, характеристика кожного виду бутербродів(закритих, відкритих, запечених, канапе), вимоги до якості та зберігання бутербродів, цікаві факти про бутерброди.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бутерброди. Вимоги до якості, умови і терміни зберігання.

Номер слайду 2

Бутерброди поділяють на відкриті та закриті. До відкритих належать також бутерброди закусочні, коктейльні й тортові. Звичайні (відкриті) бутерброди готують із гастрономічними товарами та кулінарними виробами на пшеничному та рідше (зі шпигом, оселедцем, кількою) на житньому хлібі. Хліб нарізають скибочками завтовшки 1 - 1.5 см і масою 20 - 30 г. Відкриті бутерброди прикрашають гілочками зелені, скибочками лимона, варених яєць, листками салату та ін. Зовнішній вигляд бутербродів при зберіганні погіршується: деформуються скибочки сиру, підсихає риба, на ковбасах виступають крапельки жиру, в'яне зелень. Тому бутерброди готують невеликими партіями. Продукти для бутербродів нарізають не раніше ніж за ЗО - 40 хв до подавання і зберігають на холоді.

Номер слайду 3

Підготовляючи для бутербродів гастрономічні продукти, з ковбас видаляють оболонку, в окостів — шкіру й кістки. Корейки й грудинки також зачищають від шкіри й кісток, сири — від кірки, балики — від шкіри, кісток або хрящів. Оскільки оболонки, шкіра, шкура оберігають продукти від швидкого псування, їх знімають тільки із частин, призначених для нарізання. Підготовлені гастрономічні товари нарізають широкими тоненькими скибочками завтовшки 2 - З мм (сир) і 3 - 4 мм (м'ясопродукти) і покривають ними всю поверхню хліба.

Номер слайду 4

Бутерброди із сиром, паштетом, ікрою лососевих та осетрових риб, оселедцем або кількою, джемом і повидлом готують із вершковим маслом, який рівномірно намащують на хліб або кладуть збоку від основного продукту.

Номер слайду 5

Бутерброди-«асорті» готують на пшеничному або житньому хлібі масою 80 - 100 г з набором гастрономічних продуктів або кулінарних виробів у кількості 3 - 5 найменувань. До набору можуть входити рибопродукти (риба відварна, смажена, солона, ікра лососевих, шпроти, консерви рибні в томаті й ін.), м'ясо і м’ясопродукти (окіст, м'ясо варене, ковбаса паштет печінковий, птиця відварна), салат, сир, мариновані і свіжі фрукти загальною масою ЗО - 70 г.

Номер слайду 6

Закриті бутерброди (сандвічі) готують із двох скибочок хліба: дрібно-штучного, формового (пшеничного або житнього) або пшеничного батонів. Дрібноштучиний хліб розрізають навпіл (не до кінця, щоб вони не роз'єдналися). Підготовлені продукти (сир, ковбасні вироби, свино- копчення, відварні і смажені м’ясопродукти, рибу гарячого й холодного копчення, салат, зелень) вкладають між скибочками хліба, змащеними вершковим маслом (якщо воно передбачено рецептурою). Широкого розповсюдження одержали сандвічі-гамбургери на дріб- ноштучному хлібі (булочках). Крім січеного виробу (гамбургера, чізбургера, фішбургера), до складу цих сандвічів можуть входити різноманітні додаткові продукти: скибочки сиру, помідорів, бекону, маринованих огірків, листя салату, гострі соуси, приправи, спеції.

Номер слайду 7

Можна запікати бутерброди, не обсмажуючи попередньо хліб. Так найчастіше вчиняють тоді, коли бутерброд готують із сиром. Сир викладають зазвичай зверху інших продуктів (шинки, яєць, томатів, цибулі та ін.) і запікають, доки він не розплавиться. До цього часу хлібна скибочка знизу встигає підрум’янитися.

Номер слайду 8

Один з найпопулярніших різновидів канапок — «Сендвіч» був названий на честь графа Сендвіча — відомого картяра. Саме він придумав класти м’ясо між двома скибками хліба, щоб не забруднити руки за грою. Найбільший бутерброд у світі зробили у 2001 році німці. Для того, щоб намастити шматок хліба розміром 18 м2 знадобилося 18 кг масла! Найбільший сандвіч розміром 2,5 м2 і вагою в 2 т приготували пекарі із чеського міста Норвич. Цікаві факти

Номер слайду 9

За законом Мерфі хліб завжди буде падати маслом вниз. Близько 50% усього хліба йде на бутерброди – в Англії найпопулярніший бутерброд - з сиром, в Америці – з шинкою, а в Україні - з салом.14 березня - день народження бутерброда.

Номер слайду 10

Ми з'їдаємо більше 9 000 000 буханок хліба щодня. Цього достатньо, щоб зробити 90 мільйонів бутербродів. Так що, бажаю всім корисного, збалансованого харчування, щоб ходили всі стрункі, красиві і тому радісні і щасливі. Презентацію підготувала викладач Богомолова Г. Й

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Перфильєва Лідія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бабенко Наталія Дмитрівна
    Дізналась про цікаву інформацію .Обов'язково використаю на уроці. Дякую
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 грудня 2018
Переглядів
16330
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку