Презентація "Червона книга України" (Рослини)

Про матеріал

Представлені рослини Червоної книги України з цікавими фактами про рослини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Червона книга України Рослини

Номер слайду 2

Латаття біле У давніх греків ця квітка була символом краси і красномовства. Використовується в народній медицині. В останні часи квітки все більше винищуються, тому рослина потребує охорони.

Номер слайду 3

Горицвіт весняний Адоніс (горицвіт)- є одним із символів степу. Рослина названа в честь красеня-юнака Адоніса, якого покохала Афродіта. Коли зацвітає горицвіт, то здається, що пагорби засвічуються золотим сяйвом.

Номер слайду 4

Сон великий Назву “сон” рослина отримала через те, що в похмуру погоду квітки закриті, ніби сплять. Поява перших квіток співпадає з початком руху соку у берези. Цю рослину можна вирощувати на клумбах. На одному й тому ж місці сон- трава може рости до 10 років.

Номер слайду 5

Конвалія весняна Навесні в ліс приходить особлива святкова пора, коли зацвітає конвалія. Конвалія – дуже цінна лікарська рослина. Конвалія належить до отруйних рослин. Тому слід бути обережними і уважними з букетиками цих квітів.

Номер слайду 6

Підсніжник білий Мовою квітів підсніжник означає надію. Ще навкруги лежить сніг, а він вже пробиває собі дорогу до сонця. Завдяки своїй красі і первоцвіту, підсніжник користується великим попитом у населення. Тож ці квітки потребують охорони.

Номер слайду 7

Лілія лісова Це гарна трав’яниста багаторічна рослина. Квіти лілії великі, розкішні, з блискучими порпурово-червоними, вигнутими пелюстками. В медицині використовується для лікування опіків і ран. Рослина є зникаючою і потребує охорони.

Номер слайду 8

Вовчі ягоди Росте цей кущ у світлих соснових лісах. Красиві червоні ягоди неїстивні, й до того ж, отруйні. Дітям потрібно бути особливо обережними. Чисельність різко скорочується, тому рослина потребує охорони.

Номер слайду 9

Півонія тонколиста Рослина степу. Коли півонія зацвітає, степові ділянки набувають надзвичайно святкового вигляду. У Китаї півонія була символом кохання. Зникає півонія через розорювання степів, випасання худоби. Потребує охорони.

Номер слайду 10

Зозулини черевички Багаторічна трав’яниста рослина з родини орхідних. Цвіте у травні-червні великими великими білуватими квітками, які не мають нектару.

Номер слайду 11

Любка дволиста Палеоарктичний вид. В народі любку же називають “нічною фіалкою”, бо її білі китиці виділяють у ввечері сильний аромат, який приваблює нічних метеликів –запилювачів цієї орхідеї. Запорізькі козаки перед походом робили собі своєрідні амулети – буси із бульбочків любки.

Номер слайду 12

Анемона дібровна Ендемічний вид. Латинська назва “анемос” походить від грецького слова “вітер”. Причини зміни чисельності – випасання худоби, викошування травостою, збирання квітів на букети.

Номер слайду 13

Цибуля ведмежа (черемша) Назва походить від латинського “аліум” – ароматний. Цвіте у квітні- травні білими запашними квітами, зібраними у верхівкове суцвіття. Листки у свіжому вигляді використовуються на салати. Чисельність популяції цибулі ведмежої скорочується.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шафір Оксана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Клочко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 жовтня 2020
Переглядів
3728
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку