Презентація "Чи є у весни святковий календар. Свята, які відзначають в Україні"

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе ознайомити дітей зі святковим календарем весни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

СИНОПТИКДоброго ранку. Сьогодні черговий синоптик я, __________. За вікном _____________(число, місяць), _______(день тижня). Пора року – _________. Температура повітря – __°С. Стан неба __________Опади___________Вітер____________Дякую за увагу!

Номер слайду 3

- державні свята - свята, які відзначають в Україні

Номер слайду 4

Номер слайду 5

27 березня. Міжнародний день театру міжнародний день вшанування театру як надбання культури і вшанування всіх робітників театру від театральних режисерів, акторів і сценографів до білетерів. Відзначається щорічно 27 березня.

Номер слайду 6

Дарує дітям позитивні емоціїКіровоградський академічний обласний театр ляльок 

Номер слайду 7

1 квітня День сміху, жартів і веселощів.Є версія, що спочатку 1 квітня святкувалося в Індії та Стародавньому Римі як день весняного рівнодення, з нагоди якого влаштовували гуляння з жартами і витівками — цим люди намагалися задобрити весняні капризи природи жартами і розіграшами.

Номер слайду 8

ПООБІЦЯВ— Павлику, будь обережний з молотком, не вдар себе по пальцях.— Я не вдарю, мамусю. Гвіздок тримає Зося. НЕ ВГАДАЛА— Васю, — говорила Орися, — чому ти такий замурзаний?.. Я навіть можу вгадати, що ти сьогодні їв на сніданок.— Угадай.— Яєчню, от що.— А от і не вгадала. То я ще вчора яєчнею снідав. НА УРОЦІВчитель розказує учням: — Місяць дуже великий. На ньому могли б розміститися мільйони людей. Малий Петрик зітхнув.— Чого це ти зітхаєш? — здивувався вчитель.— А що робитимуть ті бідні люди, коли місяць стане серпиком?

Номер слайду 9

12 квітня. Міжнародний день польоту людини в космос12 квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин. 12 квітня 1981 стартував перший пілотований політ за американською програмою «Шаттл».

Номер слайду 10

ЦІКАВИЙ ФАКТПершим українським космонавтом став Леонід Каденюк. Саме завдяки Леоніду Каденюку на орбіті Землі пролунав гімн України. «Я був першим, хто полетів у космос з українським прапором і виконав завдання українського уряду. У 1997 році вперше український гімн пролунав у відкритому космосі,»- казав Каденюк.

Номер слайду 11

https://www.youtube.com/watch?v=0a7dfpih. N6s

Номер слайду 12

22 квітня. День Землі назва, яку використовують щодо різних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля. 

Номер слайду 13

8 травня. День пам’яті та примирення. Переглянь відео https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=kqz8j. Sgav4s&feature=emb_logo

Номер слайду 14

Намалюй малюнок сім’їПереглянь відеоhttps://www.youtube.com/watch?v=ZKt9bn. LDTS4&feature=emb_logo

Номер слайду 15

Третя субота травня. День Європи. Завдання. На карті України (перший форзац підручника) відшукай та назви країни Європи, що межують з нашою державою.

Номер слайду 16

Виконай онлайн-тест «Святковий календар весни»https://learningapps.org/view9751089

Номер слайду 17

ПРОДОВЖ РЕЧЕННЯНа уроці: Я дізнався …Я зрозумів …Мене зацікавило …Мене надихнуло на …

pptx
Додано
9 січня 2021
Переглядів
1179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку