Презентація "Чи міститься повітря у ґрунті. Які є небезпечні природні явища"

Про матеріал
Презентація "Чи міститься повітря у ґрунті. Які є небезпечні природні явища" створена для супроводу дистанційного уроку з "Пізнаємо природу" 5 клас НУШ (за підручником Д. Біди та ін.).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

План. Що таке ґрунтове повітря. Що входить до складу ґрунтового повітря. Чому повітря потребує охорони. Що таке небезпечні природні явища

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Кількість повітря у ґрунті залежить від… розміру пор вологості ґрунту Зі збільшенням вологості вода починає витісняти ґрунтове повітря, що призводить до зменшення його у ґрунті.

Номер слайду 5

Кількість і склад ґрунтового повітря впливають на розвиток і життєдіяльність рослин і мікроорганізмів.

Номер слайду 6

Склад ґрунтового повітря

Номер слайду 7

Азот в ґрунтовому повітрі

Номер слайду 8

Кисень в ґрунтіГу́мус, перегній (лат. humus — «земля», «ґрунт») — органічна частина ґрунту, яка утворюється в результаті розкладу рослинних і тваринних решток і продуктів життєдіяльності організмів — гуміфікації.

Номер слайду 9

Вуглекислий газ в ґрунті

Номер слайду 10

Повітря – це дуже важлива складова частина ґрунту.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Небезпечні природні явища – це явища природи, які порушують нормальну життєдіяльність населення, створюють загрозу для здоров’я, а також руйнують матеріальні цінності (будівлі, споруди тощо).

Номер слайду 14

Щорічно в Україні буває до 150 випадків стихійних явищ. Найпоширеніші стихійні явища в Україні – снігопади, зливи, ожеледі, тумани, рідше – пилові бурі, крижані обмерзання, смерчі, урагани. Зливи (Карпати, Кримські гори)Смерч Ураган(Донбас, Карпати)

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Прочитати параграф 36 та вміти відповідати на питання. Письмово: Скласти ТОП кімнатних рослин, які найкраще очищають повітря. Скласти правила поведінки під час небезпечних природних явищ.

Номер слайду 18

Відео, що можна переглянути під час урокуhttps://youtu.be/sf. YKd. B_FZJ8https://youtu.be/Sh5 P7s. Qwd3 Ihttps://youtu.be/j. YNg. IVLz7f. M

pptx
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
3770
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку