Презентація "Чинники впливу на здоров'я"

Про матеріал
На шляху до пошуку відповіді на питання «як бути здоровим?» необхіним кроком є визначення того, від чого ж залежить наше здоров'я. Презентація розроблена до підручника Р. Шаламова, біологія 11 клас, рівень стандарт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чинники впливу на здоров'я. Шеіна Т. В.

Номер слайду 2

Здоров'я людини залежить від багатьох чинників різної природи

Номер слайду 3

Умови природного й антропогенного довкілля визначають здоров'я людини. Якість води (інфекції, отруєння токсичними речовинами)Відокремлена каналізація та гігієнічні навички. Озеленення міст, установлення фільтрів, перехід на інші види енергії, заборона спалювання листя (деревина вугілля тощо)Фрукти та овочі позбавлені пестицидів. Охорона ґрунтів. Перенаселення, хімічне і фізичне забруднення, техногенне середовище, мобільні телефони, комп'ютери, незручні умови проживання, робота тощо (стрес, порушення постави, психологічні розлади, зменшення рухливості, хвороби зору та спини)

Номер слайду 4

Якісне й доступне медичне обслуговування сприяє підтриманню здоров'ю людини. Доказова медицина. Доступність медичного обслуговування (територіальна і фінансова)Вакцинація

Номер слайду 5

Спадковість визначає риси здорової людини на початку життя. Разом із генами передаються спадкові хвороби, щоможуть мати: Моногенну природу – наявний певний алель гена в генотипів певному стані2. Полігенну – схильність до розвитку порушення за певного способу життя (шизофренія, цукровий діабет, ревматоїдний артрит, бронхіальна астма тощо)3. Хромосомну природу – таку як хвороба Дауна. Вплив на здоров'я має і стать (жінки живуть довше на 5-10 років)

Номер слайду 6

У розвиненому й освіченому суспільстві живуть здорові люди. Робота і здоров'я. Незручність робочого місця Незадоволення рівнем оплати праціДискримінація і тиск з боку керівництва. Рівень добробуту в країніОсвіта й інтелектуальний розвиток людини

Номер слайду 7

Тест

pptx
Додано
21 лютого 2021
Переглядів
2778
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку