Презентація. Читання. Ліна Костенко " Березовий листочок"

Про матеріал
л.Костенко "Березовий листочок". Читання. Українська мова та читання ч.2 Оксана Вашуленко ст.38
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліна Костенко «Березовий листочок»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1. Прийшла …2. З дерев повільно опали …3. Барвистим килимом вони вкрили землю біля…4. Птахи …5. Комахи поховалися …6. Лісові звірі вже …7. Стало…8. Небо вкрилося …9. Зачастили…Дні стали …10. Осінь- похмура …11. Але скоро їй на зміну прийде …

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ліна Костенко народилася 19 березня 1930 року в місті Ржищів на Київщині у вчительській родині Василя та Зінаїди Костенків. Батько був поліглотом, який самотужки вивчив 12 мов, пише “Українська правда”. Завдяки своїй ерудиції він викладав ледве не всі предмети в школі. Коли маленькій Ліні було 6 років, батьки забрали її до Києва, де вона навчалася у школі на Трухановому острові. Навесні острів часто затоплювало, тож згодом Ліна Василівна назвала це місце “київською Венецією”. Після закінчення середньої школи навчалася в Київському педагогічному інституті, а згодом — у Московському літературному інституті. Живе і працює Ліна Костенко в Києві.

Номер слайду 7

Березовий листочокІще не сніг і навіть ще не іній,ще чути в полі голос череди. Здригнувся заєць — ліс такий осінній,куди не ступиш, все щось шарудить!Чи, може, це спинається грибочок?Чи, може, це скрадається хижак?То пролетить березовий листочок,То пробіжить невидимий їжак…(Ліна Костенко)

Номер слайду 8

pptx
Додано
1 листопада 2023
Переглядів
294
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку