Презентація "Чому потрібно охороняти повітря?" для уроку природознавства у з класі

Про матеріал

Презентація « Чому треба охороняти повітря від забруднення?» використовується на уроці природознавства у 3 класі за підручником Грущинська I.В. Природознавство. 3 клас, — К.: Освіта, 2013. — 176 с.

Школярі дізнаються про чинники забруднення повітря, усвідомлять необхідність охорони повітря; навчаться аналізувати, порівнювати та робити висновки; прослухають вірш-гасло про чисте повітря, зустрінуться з повітряними дракончиками та виконають їх завдання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому потрібно охороняти повітря від забруднення?Природознавство, 3 клас. Підготувала вчитель початкових класів Степнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Волноваської РДА Омельяненко Валентина Іванівна

Номер слайду 2

Мета:

Номер слайду 3

Пригадай!Яке значення має повітря для Землі?

Номер слайду 4

Робота в парах. Чим забруднюється повітря?

Номер слайду 5

Природні чинники забруднення повітря

Номер слайду 6

Господарська діяльність людини

Номер слайду 7

Основні забруднювачі повітря в квартирах

Номер слайду 8

Відносини в галузі охорони атмосферного повітря регулюються цим Законом, Законом України "Про охорону навколишнього природного середовища" та іншими нормативно-правовими актами. м. Київ, 16 жовтня 1992 року N 2707-XII Контроль у галузі охорони атмосферного повітря здійснюється з метою забезпечення дотримання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, посадовими особами цих органів, а також підприємствами, установами, організаціями та громадянами. З А К О Н У К Р А Ї Н И «Про охорону атмосферного повітря»

Номер слайду 9

Як охороняти повітря?Розробити пропозиції щодо охорони повітря свого населеного пункту. Робота в групах

Номер слайду 10

Повітряні дракончики повідомляють: Для того, щоб зберегти повітря чистим потрібно насаджувати побільше дерев. Адже рослини – легені нашої великої планети, а ліси є головним джерелом кисню. Окрім цього слід захищати ліси від неконтрольованого вирубування. Не варто спалювати побутові відходи, бо вони можуть містити речовини, що при згорянні негативно впливають на чистоту повітря. Також необхідно рідше користуватися автомобілями, переходити на екологічний транспорт або пересідати на велосипеди.

Номер слайду 11

Ліс оберігає землю і ландшафт, приносить велику користь людині як найбільший виробник чистого, лікувального повітря, як найліпший санітар атмосфери. Лісове повітря за активними формами кисню, очищене від шкідливих домішок, є запорукою високої працездатності людини, її довголіття. За даними спеціалістів, більше 60% кисню виробляє рослинність, і її головний компонент - ліс.

Номер слайду 12

 Гра «Вірю — не вірю»• Повітря необхідне живим організмам.• Повітря не має кольору• Повітря нерухоме.• Повітря є в твердих речовинах, наприклад, ґрунті, крейді. • Повітря, яким ми дихаємо, насичене вуглекислим газом. • У повітрі є кисень, який дуже необхідний для дихання не лише людям, але й тваринам і рослинам• Повітря може мати запах бузку

Номер слайду 13

Сторінками Книги важливих знань про природу. Чисте повітря - запорука життя на Землі. Повітря забруднюється через шкідливі викиди підприємств, вихлопні гази машин, спалювання сміття, листя, бур'янів. Рослини очищують повітря й збагачують його киснем

Номер слайду 14

Висновки• Забруднюють повітря природні чинники і господарська діяльність людини.• Найбільше забруднюють повітря викиди промислових підприємств, автомобільний транспорт.• Проблему охорони повітря від забруднення намагаються розв’язувати всі країни світу.

Номер слайду 15

Давайте боротись за чистоту природи. Планеті не будем наносити шкоди. Посадимо ліс і гайочки зелені,Сади і діброви — планети легені!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Тодосійчук Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мелешко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Пірогова Ірина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 серпня 2018
Переглядів
25566
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку