Презентація "Чому важлива ранкова зарядка для дітей і які вправи при цьому виконувати

Про матеріал
Корисні властивості ранкової гімнастики. Завдяки ранковій зарядці відбувається тренування серця.Виконуючи зарядку вранці, ви підвищите концентрацію кисню в крові,а отже,забезпечите якісну роботу всіх органів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому важлива ранкова зарядка для дітей і які вправи при цьому виконувати?

Номер слайду 2

Корисні властивості ранкової гімнастики Кожному легко знайти відмовку, щоб не виконувати кілька фізичних вправ після пробудження. Однак виробити звичку до ранкової гімнастики просто. Яку користь ранкова зарядка може принести організму.1. Під час ранкової гімнастики збільшується потік імпульсів, які йдуть від рецепторів рухового, вестибулярного, зорового, слухового та інших аналізаторів. Ці імпульси допомагають активізувати та мобілізувати роботу коркових і підкіркових відділів ЦНС - усунути стан гальмування після сну.

Номер слайду 3

2. Завдяки ранковій зарядці відбувається тренування серця. Виконуючи зарядку вранці, ви підвищите концентрацію кисню в крові, а, отже, забезпечите якісну роботу всіх органів.3. Під впливом фізичної активності в організмі поліпшується крово- і лімфообіг, а також кровопостачання серцевого м'яза, прискорюється венозний кровотік, а все це усуває застійні явища після сну. Крім того, поліпшується функція зовнішнього дихання, зростає газообмін у легенях, активізуються кислотно-відновні процеси, артеріальна кров швидше насичується киснем, м'язи стають витривалими, а суглоби - рухливішими.4. Чим вища концентрація кисню в крові, тим активніше працює мозок. Це позитивно впливає на пильність і концентрацію людини. Щоб максимально наситити кров киснем, ранкову гімнастику бажано проводити на свіжому повітрі. Проявивши невелику фізичну активність в ранковий час, ви позбавите себе від нудьги на весь день.

Номер слайду 4

5. Дослідники з'ясували: щоденна ранкова зарядка допомагає позбутися стресу і депресії. З'являється гарний настрій, тіло наповнюється бадьорістю і енергією, нервова система приходить в тонус. Люди, що роблять зарядку вранці, не страждають песимізмом, перебувають у гарному настрої.6. Щоденна ранкова зарядка покращує фізичну форму і самоорганізацію, сприяє піднесенню духу, самооцінки і настрою. Навички самоорганізації дають позитивні результати в усіх сферах діяльності.

Номер слайду 5

АЕРОБІКА: КОМПЛЕКС ВПРАВВправа № 1 Боксерські удари зі стрибками. Прийміть боксерську стійку: права нога попереду лівої, стислі в кулаки руки перед собою. Зробити 5 ударів вперед правою рукою. Потім 5 разів перестрибніть через уявний об'єкт тримаючи ноги разом. Поверніться у в.п., змінивши положення ніг повторіть те саме лівою руко. Вправу виконуйте протягом 1 хв чергуючи сторони. Вправа №2 Похилий біг на місці. Спираючись долонями на нерухому опору: підтягуйте ногу згинаючи в коліні до грудей. Почергово ліву, праву ногу протягом 30 секунд.

Номер слайду 6

Вправа №3 Кроки через перешкоду. Станьте зліва від предмету, що лежить на підлозі ( будь який предмет шириною 15-45 см. Коліна напівзігнуті, верхня частина корпусу нахилена. Переступіть через перешкоду лівою ногою і приставте до неї праву. Потім у зворотній бік. Продовжуйте так декілька разів. Вправа №4 Стрибки з місця. Ноги на ширині плечей і присядьте, стрибніть вперед руки перед собою. Приземліться зігнувши ноги, присядьте 2 раза і станьте у в.п. Повторіть 5 разів. Вправа №5 Біг з високим підніманням колін. Виконуйте вправу до 1хв. Вправа № 6 Підскоки. Підтягуйте коліно навхрест до ліктя. Виконуйте вправу 30 секунд.

Номер слайду 7

Вправа №7 Присідання. Ноги на ширині плечей, руки на пояс. Класичні присідання 10-15 разів. Під час присідання вдих, в.п видих. Вправа №8 Статичні випади. Ліва нога попереду, права на носок. Присідання на кожну ногу по 15 разів. Під час присіду коліно не виходить за носок. Вправа № 9 Перекати в сторони. По 10 разів на кожну сторону почергово. Вправа №10 Ходьба на місці. Руки вверх глибокий вдих, руки до низу видих. Відновлення до сталих показників.

Номер слайду 8

Методичні рекомендаціїВправи виконувати у залежності від фізичної підготовленості організму та власних можливостей. Вправи виконувати під музичний супровід, це забезпечить гарний настрій та мотивацію для виконання. Чергуйте навантаження та відпочинок. Не забувайте про питний режим та збалансоване харчування. Займайтеся через годину після приймання їжі. Вдягайте зручний спортивний одяг та обов'язково кросівки чи зручне спортивне взуття. Не забувайте про техніку безпеки, щоб запобігти травмування!

pptx
Додано
15 березня 2023
Переглядів
665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку