Презентація "Цікаві факти із життя рослин" до уроку ЯДС, 3 клас

Про матеріал
Презентація знайомить учнів початкових класів зі своєрідними рекордсменами серед рослинного світу нашої планети. Школярі ніби здійснять уявну подорож по країнах, де ростуть найдивовижніші рослини Землі. Презентація пробудить цікавість до вивчення теми" Різноманітність рослин", спонукає до власного пошуку цікавих фактів із життя рослин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти із життя рослин Рослини- рекордсмени

Номер слайду 2

Сосна Мафусаїл Найстаріше дерево на Землі-сосна остиста, яка росте у горах США (Невада) на висоті 3275 м. Цьому дереву 4900 років.

Номер слайду 3

Найбільше дерево на планеті Найбільше дерево- секвойя-дендрон гігантський або мамонтове дерево, яке росте у США і має висоту 83м та 24м довжини навколо стовбура.

Номер слайду 4

Найвище дерево планети Найвище дерево- секвойя вічнозелена, яка росте у США і має висоту 110,33м.

Номер слайду 5

Найтовстіше дерево Найтовстіше дерево-каштан посівний, який росте у Сицилії. Його вік-3600-4000 років. Воно має 5 стовбурів, що зрослися докупи і мають довжину навколо стовбура 64,2м. Друге за розміром дерево росте у Мексиці(окружність стовбура-36,2м).

Номер слайду 6

Найбільша водяна рослина Мова йде про вікторію амазонську, що росте у Південній Америці. Листок цієї рослини має довжину-1,5-2м, а квітки-30-40см.

Номер слайду 7

Найменша квіткова рослина Це вольфія безкоренева, що росте у водоймах помірного поясу та тропіків і має діаметр квітки-0,5-1мм.Нею полюбляють ласувати риби.

Номер слайду 8

Рослина з найбільшими квітами Раффлезія Арнольда, що росте на Суматрі, має квітку вагою 6-10кг і діаметром до1м. Особливість цієї квітки- різкий неприємний запах, який дуже полюбляють мухи.

Номер слайду 9

Найбільші суцвіття Рослина із найбільшими суцвіттями-пуйя Раймонда, яка росте у Болівії і має суцвіття шириною 2-2,4м, висотою-10-11м і нараховує 8000 квіток.

Номер слайду 10

Дивовижні дерева планети

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
22 листопада 2023
Переглядів
417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку