Презентація "Цікаві факти про англійську мову" до позакласного заходу з англійської мови для учнів 5-х класів.

Про матеріал

Презентація "Цікаві факти про англійську мову" до позакласного заходу з англійської мови для учнів 5-х класів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО АНГЛІЙСЬКУ МОВУ Бєльська С. М.

Номер слайду 2

1. 1,5 мільярда людей у світі говорять англійською, а ще 2 мільярди її вивчають. 2. Для повсякденного спілкування необхідно знати 1,5-2 тис. слів англійською. Цього вистачить, щоб зрозуміти 90% інформації. 3. 80% інформації в світі зберігається на англійській мові. 4. Помилково вважають ті хто думає, що англійська перша за популярністю мова на землі, звісно вона у трійці лідерів, проте уступає китайській та іспанській. 5. Англійська – офіційна мова неба. Неважливо, з якої країни пілот, на міжнародних рейсах усі спілкуються англійською. 6. Літера «Е» – найчастіше використовувана літера англійської мови. А ось «Q» – найрідкісніша. 7. Також «Q» – єдина літера, якої немає в жодній із назв американських штатів.     Бєльська С. М.

Номер слайду 3

8. Більшість англійських слів починається з літери «S». 9. «I am.» – найкоротше повноцінне речення в англійській мові. 10. Немає слів в англійській мові, які римувалися б зі словами «month», «orange», «silver» і «purple».   11. «Underground» – єдине слово англійської мови, яке починається і закінчується на «und».   12. Перший словник англійської мови був складений 1775 року.   13. Аж до XV ст. в англійській мові не використовувалися знаки пунктуації.   14. Приблизно одне нове слово з’являється в англійській мові кожні дві години. Близько 4000 нових слів додається в словник англійської кожного року. Бєльська С. М.

Номер слайду 4

15. Слово «google» походить від слова «googol» – математичний термін, що позначає одиницю зі 100 нулями.    16. Цікаво, що одне з найважчих для вимови слів в англійській мові – слово «pronunciation» (вимова).   17. Можна спокійно прибрати останні чотири голосні в слові «queue» (черга), і його вимова не зміниться. 18. Якщо перевернути слово «SWIMS», то ми знову отримаємо «SWIMS». Такі слова називаються – амбіграми. 19. Амперсанд (знак &) – символ, який позначає сполучник «і», раніше був повноцінною буквою англійського алфавіту.   20. Найстаріші англійські слова, які вживаються і сьогодні: town, I, we, two, three. Бєльська С. М.

Номер слайду 5

21. Англійською кожен континент починається і закінчується на одну і ту ж літеру: America, Antarctica, Europe, Asia, Australia і Africa.   22. А ви знали, що багато звичних для нас слів англійської мови з’явилося на світ завдяки Шекспіру? Ось кілька з них: lonely, addiction, birth place, manager, eyeball, fashionable, uncomfortable, torture. 23. Саме багатозначне слово в англійській мові – set. Воно має 44 основних значення для дієслова, 17 значень для іменника, 7 значень для прикметника і ще кілька сотень різних варіантів. 24. Британська англійська та американська англійська мають певну різницю, зокрема в США є 24 діалекти англійської мови. Цікавим фактом також є те, що книги про Гаррі Поттера  були переведені з англійської на американський варіант англійської мови. Бєльська С. М.

ppt
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
2691
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку