Презентація "Цікаві факти про Київ"

Про матеріал
Політичний, соціально-економічний, транспортний, освітньо-науковий, історичний, культурний та духовний центр України. У системі адміністративно-територіального устрою України,  Київ має спеціальний статус, визначений Конституцією , і не входить до складу жодної області, хоча і є адміністративним центром  Київської області. Місце розташування центральних органів влади України,  іноземних місій, штаб-квартир більшості підприємств і громадських об'єднань, що працюють в Україні. Одна з найдавніших київських вулиць, Андріївський узвіз збігає з Верхнього міста на Поділ, звиваючись між схилами Замкової гори й Уздихальниці.Над ним підноситься елегантна Андріївська церква, збудована у 1749–1754 роках за проектом Бартоломео Растреллі. Андріївський узвіз – вулиця художніх галерей, сувенірних крамниць, арт-кав’ярень. Цілорічно тут просто неба продаються твори мистецтв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про Київ. Підготувала Пересипкіна Світлана. Володимірівна

Номер слайду 2

Київ. Політичний, соціально-економічний, транспортний, освітньо-науковий, історичний, культурний та духовний центр України. У системі адміністративно-територіального устрою України, Київ має спеціальний статус, визначений Конституцією, і не входить до складу жодної області, хоча і є адміністративним центром Київської області. Місце розташування центральних органів влади України, іноземних місій, штаб-квартир більшості підприємств і громадських об'єднань, що працюють в Україні. Київ -  столиця та найбільше місто України. Розташований у середній течії Дніпра. у північній Наддніпрянщині

Номер слайду 3

Дніпро. Загальна довжина річки Дніпро на сьогоднішній день складає 2201 км, у межах України – 981 Дніпро — найбільша в Києві, третя за довжиною і площею басейну річка Європи після Волги і Дунаю, має найдовше русло в межах України.

Номер слайду 4

Києво-Печерська лавра. Києво-Печерська лавра — київський православний монастирський комплекс. Один із найбільших християнських центрів України, визначна пам'ятка історії та архітектури.

Номер слайду 5

3 цікавих факти1. В XI столітті Київ був у 50 разів більший за Лондон і в 10 разів більший за Париж. Це було найбільше місто в Європі.2. У Києві розташований один із найвищих монументів світу — пам’ятник “Батьківщина-Мати”, який встановлено на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Висота монументу — 102 метри3. Найширша столична вулиця — Хрещатик, її ширина від будівлі до будівлі 75 метрів.

Номер слайду 6

Цікаві місця у Київі1. Одна з найдавніших київських вулиць, Андріївський узвіз збігає з Верхнього міста на Поділ, звиваючись між схилами Замкової гори й Уздихальниці. Над ним підноситься елегантна Андріївська церква, збудована у 1749–1754 роках за проектом Бартоломео Растреллі. Андріївський узвіз – вулиця художніх галерей, сувенірних крамниць, арт-кав’ярень. Цілорічно тут просто неба продаються твори мистецтв2. Київська фортеця. Найбільша земляна фортеця Європи знаходиться в Києві, в самому його серці – на Печерську, серед житлових будинків. Фортеця має наземну та підземну частини. По периметру тут знаходилися гармати, а підземну частину використовували як склад і збройову.

Номер слайду 7

Цікаві місця у Київі 3. Золоті́ воро́та — головна брама стародавнього Києва, пам'ятка оборонної архітектури Київської Русі, одна з найдавніших датованих споруд Східної Європи, символ Києва. Свою назву одержали за аналогією із Золотими воротами в Константинопол4. Андрі́ївська це́рква — православна церква на честь Святого Андрія у стилі бароко, пам'ятка архітектури та монументального живопису XVIII ст. світового значення у Києві, споруджена за проєктом видатного архітектора Бартоломео Растреллі.

Номер слайду 8

Цікаві місця у Київі5. Національна бібліотека України імені Вернадського - це головна всеукраїнська книгозбірня, наймасштабніше за обсягом документно-інформаційних ресурсів книгосховище України та одна з найбільших національних бібліотек світу. Окрім наукової значущості, ця будівля приваблює своїм екстер’єром та інтер’єром6. Пішохідний міст та Труханів острів. Неподалік Арки Свободи українського народу розташований Парковий міст, або в народі Пішохідний. Це хороша локація для прогулянок, зокрема велосипедних, та фото. По мосту ви вийдете до Труханового острова — улюбленого місця киян з великими пляжами, водними станціями, спортивними спорудами.

Номер слайду 9

. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
2 березня
Переглядів
204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку