Презентація "Цікаві факти про Китай"

Про матеріал
Китай — це величезна далека країна, про могутність і багатство якої ходять легенди, предмет казок і мрій, мета численних знаменитих подорожей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про Китай

Номер слайду 2

Китай на карті світу Китай межує з 14 країнами, а його береги омиваються 4 морями.

Номер слайду 3

Китай - четверта країна в світі за займаною територією (після Росії, Канади, США). Площа країни складає 3179275 км2 (ця цифра лише трохи поступається аналогічному показнику США). Протяжність кордонів з іншими державами перевищує 189 000 км. Поблизу китайського узбережжя розташовано понад 5000 островів.

Номер слайду 4

Столиця «Піднебесної» - найбільше місто на планеті - Пекін. Його площа близько 16 800 квадратних кілометрів, в ньому проживає близько 21,2 мільйона осіб. Це політичний і освітній центр Китаю. Пекін одне із найстаріших міст, йому близько 3 тисяч років.

Номер слайду 5

Населення становить приблизно 1.4 млрд осіб. Це одна четверта частина всього населення Землі. У Китаї проживають 55 різних народів, які розмовляють на 206 мовами. Тому китайці з різних регіонів можуть не розуміти один одного.

Номер слайду 6

Річка Яндзи. Найбільша в світі ГЕС знаходиться в Китаї. Вона розташована на річці Янцзи.

Номер слайду 7

Національний костюм

Номер слайду 8

У провінції 30 мільйонів китайців живуть в печерах. Багато печерних будинків передаються у спадок вже багато поколінь, а інші здаються в оренду за 30 доларів в місяць. Коли їх виставляють на продаж, то ціна може досягати 45 000 доларів. Всі печерні будинки не схожі один на одного – одні кращі, інші гірші. Не всі будинки оснащені електрикою і водою. Завдяки природній енергії в них прохолодно влітку й тепло взимку.

Номер слайду 9

Велика Китайська стіна. Найбільша пам’ятка архітектури, має довжину — 8 851 км. Спочатку її створювали для захисту території від войовничих кочових племен.

Номер слайду 10

Одним з найкрасивіших місць в Китаї вважається місто Яншо. Він знаходиться в провінції Гуансі, яка відома своїми карстовими пагорбами, тут дуже мальовничо.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Для китайців дракон — священна істота, він також є символом Китаю. Як не дивно дракон в китайській міфології символізує добрий початок «ян» та асоціюється зі стихією води.

Номер слайду 13

На весь світ Китай славиться одним з найбільш популярних відкриттів — чаєм. Згідно з легендою чай винайшов імператор Шень-нун У 2737 році до н.е , коли випадково листок впав до чашки з кип'ятком.

Номер слайду 14

Китайські ліхтарики — невід’ємна частина китайської культури. Вважається, що вони з’явилися в 250 році до н. е. Це символ довгого життя і добробуту.

Номер слайду 15

Пінг-понг - одна з найпопулярніших ігор Китаю. 

Номер слайду 16

Китайські палички. В Китаї використовується понад 45 мільярдів паличок для їжі в рік для цього щороку вирубують понад 20 мільйонів дерев.

Номер слайду 17

Китай - Батьківщина морозива. До Європи рецепт «холодного» десерту потрапив разом з рецептом локшини завдяки Марко Поло. Перше морозиво виготовляли з суміші молока і снігу.

Номер слайду 18

У Китаї найбільше різновидів бойових мистецтв у світі, найвідоміші ушу й кунгфу.

Номер слайду 19

Міста - примари

Номер слайду 20

Китайський календар — найстаріший у світі. Він з'явився в 2600 році до нашої ери і ґрунтується на місячному циклі.

Номер слайду 21

Китайський Новий рік (кит. 春节, пін. chūnjié, «чуньцзє», буквально Свято Весни)

Номер слайду 22

У Китаї налічується близько 25000 видів рослин. Найбільш характерна рослинність – кедр, дуб, клен, липа, лавр, камелія, магнолія,горіх. Гори вкриті лісами.

Номер слайду 23

Магнолія

Номер слайду 24

Камелія

Номер слайду 25

Кедр

Номер слайду 26

Найбільший рослинний лабіринт

Номер слайду 27

У Китаї водяться тигр, вовк, лисиця, кулан, джейран,верблюд, тушканчик, рись, соболь, леопард, заєць, тапір, носоріг, лемур, мавпи, більше 1000 видів птахів, багато змій. Багато тварин, що мешкають в Китаї, зустрічаються рідко, наприклад, гігантська панда, китайський водяний олень, деякі види алігаторів.

Номер слайду 28

Велика панда. Гігантські панди проживають на території Китаю близько двох - трьох мільйонів років. Перші китайські імператори тримали панд, щоб відігнати злих духів і стихійні лиха. Так само чорно-білі ведмеді вважалися символом могутності і хоробрості.

Номер слайду 29

Рись

Номер слайду 30

Тапір

Номер слайду 31

Джейран

Номер слайду 32

Кулан

Номер слайду 33

Ірбіс (сніговий барс)

Номер слайду 34

Бюль-бюль

Номер слайду 35

Майна

Номер слайду 36

Блакитна сорока

pptx
Додано
22 листопада 2020
Переглядів
22658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку