Презентація "Цікаві факти про Великобританію" до позакласного заходу з англійської мови для учнів 7-х класів.

Про матеріал

Презентація до позакласного заходу з англійської мови для учнів 7-х класів "Цікаві факти про Великобританію".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ВЕЛИКОБРИТАНІЮ Бєльська С. М.

Номер слайду 2

1. Девіз на гербі Великобританії написаний французькою мовою: «Dieu et mon droit» («Бог і моє право»). 2. «Туманний Альбіон», назва Британських островів, відома багато років тому. Англія отримала її через білосніжні крейдяні скелі і кручі Дувра, розташовані на південному узбережжі. 3. Королева Великобританії – власниця китів, дельфінів та осетрів, що мешкають у територіальних водах країни. 4. У Єлизавети ІІ ніколи не було паспорта. Проте він їй і не потрібен – вона уповноважена відвідувати інші країни без нього. 5. Єлизавета ІІ святкує два дні народження. Один – коли вона насправді народилася, 21 квітня, а день народження британського монарха відзначається в другу неділю червня. Така дивна традиція була встановлена монархом Едуардом VII на початку ХХ століття. Річ у тім, що король народився в листопаді, але день народження волів святкувати у більш приємну погоду. Бєльська С. М.

Номер слайду 3

Королівський палац у Віндзорі найбільший у всьому світі. 7. Такого важливого законодавчого документа як Конституція, у Великобританії просто не існує. Всі прийняті акти та закони Великобританії, друкуються на папері, який виготовляється з телячої шкіри. 9. Спікер англійського парламенту може сидіти на засіданнях тільки на мішках з вовною. Бєльська С. М.

Номер слайду 4

10. Перша залізниця була винайдена саме у Великобританії. 11. Перше у світі метро з’явилося у Лондоні. 12. У Лондонському метро всі потяги на різних лініях пофарбовані в різні кольори. 13. Метро в Лондоні має дуже велику схему охоплення і вартість розраховується від того, в який кінець міста треба доїхати. 14. У Великобританії все навпаки, точніше автомобільний рух. Саме в цій країні зародився лівосторонній рух. 15. Перші обмеження швидкості руху на дорогах для будь-якого виду транспорту були введені в Англії в 1865 році. Бєльська С. М.

Номер слайду 5

16. Символ англійської літератури – Вільям Шекспір. Проте досі ніхто не знає, як він насправді виглядав, бо ніхто дотепер не знайшов його портретів, зроблених за життя. 17. Шекспір збагатив англійську мову на 1700 слів. 18. Перший у світі письменник-мільярдер – із Лондона. І це – Джоан Роулінг, авторка епопеї про Гаррі Поттера. Загалом продано понад 400 мільйонів книжок 55 мовами. 19. Першим в світі програмістом була жінка ‒ англійка Ада Лавлейс. 20. Всесвітню павутину винайшов британський вчений Тім Бернерс-Лі. Бєльська С. М.

Номер слайду 6

21. Найвідоміша вежа Великобританії Біг-Бен, отримала свою назву не через годинник, а завдяки дзвону, який розміщений всередині башти. 22. Музеї в Англії практично всі безкоштовні, але можна залишити пожертвування, які і будуть оплатою за відвідування музею. 23. Единбург став першим містом у світі, де з’явилася власна пожежна служба. 24. Плащ від дощу був винайдений в 1824 році в Шотландії хіміком, архітектором, художником і дизайнером Чарльзом Макінтошем (Charles Macintosh), уродженцем Глазго. У Великобританії цей предмет одягу досі називають «Mac». 25.Саме в Англії народився чоловічий діловий костюм у його сучасному вигляді. Його прообразом стало мисливське вбрання британських джентльменів. Бєльська С. М.

Номер слайду 7

26. Найдорожчу вовняну тканину винайшли у Великобританії. 27. У Лондоні розташована найдовша торговельна вулиця в світі ‒ Оксфорд-стріт. 28. У Великобританії є професія – людина, яка стоїть у черзі. 29. Найпопулярнішим напоєм у Великобританії є чай. 30. Такі види спорту як, футбол, кінне поло, регбі, отримали свій початок саме у Великобританії. 31. Британія перша стала використовувати поштові марки. 32. Навчання в школах Великобританії займає 13 років. Бєльська С. М.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ралко Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
4932
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку