Презентація: "Цікаві факти про зуби"

Про матеріал
Матеріал містить цікаву інформацію про зуби людини. Презентація може бути цікава учням початкових і середніх класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про зуби людини

Номер слайду 2

Молочні і постійні зуби. Як відомо, у звичайної людини протягом життя зуби змінюються двічі: спочатку з’являється 20 молочних зубів, а потім 32 постійних зуба. До речі, назву “молочні зуби” дав Гіппократ, який був переконаний, що найперші зуби дитини формуються з молока.

Номер слайду 3

Зуби. Зубна емаль – найтвердіша тканина, яка виробляється організмом людини. Зуби – єдина частина людського організму, яка нездатна до самовідновлення. Зате у слонів нові зуби можуть виростати до 6 разів. Не дивлячись на те, що кальцій необхідний для кісткових тканин, 99% всього кальцію в організмі знаходиться в зубах.

Номер слайду 4

Зубна паста і щітка. Зубна Паста була винайдена єгиптянами приблизно 5000 років тому і була сумішшю вина і пемзи. Перші Зубні щітки з’явилися в Китаї всього близько 500 років тому. Матеріалами для них служили свиняча щетина, кінське і борсукове волосся.

Номер слайду 5

 НАЙМІЦНІШІ В НАШОМУ ОРГАНІЗМІЗубна емаль за міцністю здатна конкурувати навіть з деякими видами сталі. Вчені так і не спромоглися винайти речовину, що мала б такі ж неймовірні властивості: у той час як штучні коронки здатні послугувати лише 15 років експлуатації, «справжні» зуби за належного догляду витримають і всі 60!

Номер слайду 6

Якщо Ви правша, то більшу частину їжі ви пережовуєте на правій стороні щелепи, і навпаки, якщо ви лівша, то на лівій. До речі, абсолютна сила жувальних м’язів може досягати сили 390 кг. Звичайно такий тиск зможе витримати не кожен зуб, і тому звичайний жувальний тиск дорівнює 9-15 кг (ну максимум 100 кг, якщо ви гризете горіхи). Не намагайтесь це повторити!

Номер слайду 7

ГОЛЛІВУДСЬКА УСМІШКАУ суспільстві давно устаткувався стереотип, що ідеальна емаль має бути білосніжного кольору. Із цим твердженням можуть посперечатися німецькі вчені, які довели – зуби кожної людини мають свій унікальний здоровий відтінок. Більше того, колір емалі кожного настільки ж неповторний, як і відтінок шкіри чи відбитки пальців.

Номер слайду 8

ІЗ ЗУБАМИ ВІД НАРОДЖЕННЯІноді немовлята з самого початку життя мають молочні зуби. Вони зазвичай знаходяться на нижній щелепі і мають дуже слабкі корені. Подібний випадок є скоріше унікальним ніж звичним. До речі, історики приписують вроджену «зубастість» багатьом відомим персонам, зокрема Наполеону та Гаю Юлію Цезарю, Іван Сірко.

Номер слайду 9

Зубний біль. Зубний біль є одним з найбільш неприємних і болісних симптомів , так що не дивно, що люди давно намагалися знайти способи полегшити його. У Стародавньому Китаї хворий зуб обертали пергаментом, на якому були написані слова про полегшення болю. У Німеччині людині з хворим зубом рекомендували поцілувати віслюка. Японці ж встромляли голки в вербу, щоб заподіяти біль духу, який повинен забрати зубний біль. Отож, методи зменшення болю були самими незвичайними. 

Номер слайду 10

Цікаво. Найдорожчим зубом став зуб Ісаака Ньютона, проданий в 1816 році за 730 фунтів стерлінгів (приблизно $3 241 ), після чого він був вправлений в перстень аристократом, що купив його.19 квітня 1999 року у Фініксі, штат Арізона прошла акція “За здорову посмішку”. 1365 американських школярів, вишикувавшись у формі зубної щітки, одночасно чистили зуби протягом 3 хвилин 3 секунд.

Номер слайду 11

Джерела. Джерело: https://dovidka.biz.ua/tsikavi-fakti-pro-zubi/https://sss.ck.ua/top-5-tsikavih-faktiv-pro-zubi/https://amatey.com.ua/xto-vinajshov-zubnu-shhitku-cikavi-fakti-istoriya-stvorennya-zubno%D1%97-shhitki/https://cikavo-znaty.com/313-ckav-fakti-pro-zubi-html/

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
21 лютого 2021
Переглядів
2499
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку