Презентація "Цікаві завдання до Дня Матері"

Про матеріал
Ці завдання допоможуть дитині покращити знання синонімів, антонімів і повторити правопис слів, які найкращим чином описують кожну маму, а також потренувати увагу й пам’ять. Підготувала вчитель тереблянської ПШ Салейчук Олеся Іванівна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві завдання до Дня Матері

Номер слайду 2

Диктант Мама Ти завжди будеш пам’ятати мамин голос. Мамині очі, мамині руки. Мама навчила тебе ходити, говорити. Мама прочитала тобі першу книжку. Від мами ти дізнався про назви птахів – горобець, ластівка, синиця. Дізнався, що в кожної квітки є своя назва – ромашка, волошка. Мама завжди поряд з тобою, з твого першого кроку. І любов до Батьківщини починається з любові до матері.  (59 слів)

Номер слайду 3

Спиши каліграфічно, вставляючи слова із довідки. Уклонюся. Гарна ти,_______,Люба дуже,_____!Ти ____ ще змалку. Звичаю ________.І щодня ________,Як любить ______,Мову ______ гарну,Рідну ___________. Катерина Перелісна. Довідка: навчаєш, матусю, мене, Україну, мила, родину, навчила, нашу.

Номер слайду 4

Спиши каліграфічно, вставляючи пропущені букви, та підкресли прикметники. Мама — найдорожча і найм…ліша людина в житті кожного. І н…має в світі більш пр…красного, ніжного і рідного слова. Мамині руки такі ласкаві, очі добрі, а с…рце — чутливе і вірне. Мамина любов не згасає з роками, мама любить свою д…тину не залежно від її віку. Коли ми стаємо дорослими, краще поч…наємо розуміти те, як нам потрібна мамина усмішка, її погляд, ласкаве слово.

Номер слайду 5

З’єднай правильно прислів’я. Мати сама не з’їсть, Материнська молитва. Хто батька-матір зневажає,. Без  матері іУ кого є ненька,. Всяке дитя. Голівонька наша  бідна, До людей по розум, Доти ягнятка скачуть, Для ворони нема кращих дітей, .із дна моря підіймає.сонце не грієщо в нас матінка нерідна.а дітей нагодує.поки матір бачать.той добра не  знаєдо матері по серце. як воронячіматері миле.у того й голівка гладенька

Номер слайду 6

Розшукай сховані слова. Знайди та обведи запропоновані слова, які сховались серед літер.матусяласкава миланіжна чарівнадобра усміхненаненька{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}АФЩЇМЦЧУЮНІЖНАВАПТОІЗНТАРВЬЛМХЕУЕІФБКИШНСРВЙДЙЛГЬЯТНГОЛАСКАВАОБЯПААНИЬЛРУСМІХНЕНАЧНОБПТББАВРДЮЛЬЮТВ

Номер слайду 7

ГРА «Зайві слова»1. Мама, ненька, матуся, матінка, мати.2. Родина, сім’я, рід, село.3. Лелека, соловейко, зозуля, синичка, кабан.4. Ласкава, ніжна, чарівна, мила, душа. Читаючи вперше, знайди зайві слова. Другий раз прочитай ряди слів без зайвих слів, а третій – швидко назви усі зайві слова.

Номер слайду 8

СКЛАДАЄМО РЕЧЕННЯУсідітидужесильнолюблятьсвоюмаму

Номер слайду 9

УСЕ НАВПАКИ. Напиши протилежні за значенням слова. Наприклад: поганий – гарний. Лагідна - ________________. Красива - ________________. Добра - __________________. Привітна - _______________. Усміхнена - ______________. Молода - ________________. Позитивна - ______________. Терпляча - _______________. Чепурна - ________________. Струнка - ________________. Турботлива - _____________.

Номер слайду 10

Читаємо та відповідаємо. Василь Сухомлинський. МОЯ МАМА ПАХНЕ ХЛІБОМОповідання. Одного дня в дитячий садок привели двох новачків — п'ятирічних хлопчиків Толю й Колю. Їх привели мами. Хлопчики познайомились. Толя запитує Колю:—  Де працює твоя мама?—  А хіба ти не знаєш?— здивувався Коля,— Вона ж пахне ліками.  Моя мама — лікар. Захворіє людина — мама вилікує. Без лікаря люди не могли б жити. А твоя мама де працює?—  А хіба ти не знаєш?— здивувався Толя.— Вона ж так пахне хлібом. Моя мама — пекар. Вона годує людей. Без хліба не міг би ніхто жити.—  І лікар?— запитав здивовано Коля.—  І лікар не міг би,— з гордістю сказав Толя. Запитання до тексту:— Як звали хлопчиків?— Про що запитали одне в одного хлопчики?— Ким працює матуся Миколки? Як він про це розповідає?— Що відповів на це Толя?— Головна думка оповідання "Моя мама пахне хлібом"?

Номер слайду 11

РОЗФАРБУЙ

Номер слайду 12

РОЗФАРБУЙ

Номер слайду 13

РОЗФАРБУЙ

Номер слайду 14

РОЗФАРБУЙ

Номер слайду 15

РОЗФАРБУЙ

Номер слайду 16

РОЗФАРБУЙ

Номер слайду 17

ПОЧЕСНИЙ ДИПЛОМ«НАЙКРАЩА МАТУСЯ»НАГОРОДЖУЄТЬСЯ________________________Я не знаю, мамо мила,Що тобі і побажати . . . Перш усього — щастя, сили.І здоров’я всім у хаті. Щоб жили ми всі у згоді,Як ти завжди нас учила,Щоб твоя усмішка гарна. Нас, як сонечко, всіх гріла.

pptx
Додано
9 травня 2022
Переглядів
817
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку