Презентація "Цікавинки про веселих та симпатичних пінгвінів"

Про матеріал
25 квітня відзначають Всесвітній день пінгвінів. У сніжній Антаркти́ді, немов на кораблі, Живуть собі пінгвіни: великі та малі. Птахи ці не літають, вони як вартові: поважно походжають по крижаній землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікавинки про веселих і симпатичних птахів.

Номер слайду 2

Пінгвіни – наймиліші істоти, дивовижні і по-своєму прекрасні. Недарма вони часто стають персонажами різних мультфільмів – багато хто вважає, що пінгвін – це щось пухнасте, тепле і товсте, приблизно як домашній кіт. Це, звичайно, не так, але з цими створіннями пов'язано кілька цікавих фактів.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Далеко не всі пінгвіни живуть в полярних широтах. Галапагоські пінгвіни, наприклад, живуть на однойменних островах, але ж там середньорічна температура становить близько +18 градусів Цельсія.

Номер слайду 5

Пінгвіни бояться косаток, і закономірно – останні з ентузіазмом на них полюють. Коли пінгвінам невідомо, чи є поблизу їх природний ворог, вони подовгу товпляться на краю крижини, поки найвідважніший член зграї не ризикне пірнути. Якщо він залишається в живих, за ним слідують інші.

Номер слайду 6

Пінгвіни — м'ясоїдні тварини, а їхній раціон складається з риби, криля, крабів, кальмарів і інших морських тварин. Вони можуть поглинати до 1 кг їжі щодня протягом літніх місяців, і лише третину цього обсягу взимку.

Номер слайду 7

Маленькі блакитні пінгвіни (вони так і називаються «малі пінгвіни») дійсно крихітні. Вони ростуть до 25-30 см у висоту, а дорослий пінгвін важить лише 1,5 кг.

Номер слайду 8

Найбільші в світі пінгвіни – імператорські. Десять місяців в році з дванадцяти вони живуть в Антарктиді.Їхній зріст майже 1.2 метра, і вони можуть важити до 40 кг.

Номер слайду 9

Пінгвіни справді не мерзнуть в холодній воді завдяки товстому шару жиру і щільно прилеглому одне до одного пір’ю. Полярні види пінгвінів здатні витримувати температури до -60 градусів

Номер слайду 10

На слизькому льоду пінгвіни часто пересуваються, лягаючи на живіт і відштовхуючись від поверхні крилами і лапами. Пінгвіни – єдині в світі птахи, які можуть ходити у вертикальному положенні.

Номер слайду 11

Пінгвіни проводять близько 75 % свого життя у воді. На суходіл вони вибираються, щоб паруватися, відкладати яйця і вирощувати дитинчат.

Номер слайду 12

Тепер про пінгвиняток. Їх називають курчатами або пташенятами. Пінгвинятка утворюють невеликі групи або, так би мовити, ясла: так вони спільно стежать за наближенням хижаків і зігрівають один одного, в той час як їхні батьки добувають їжу.

Номер слайду 13

Тато-пінгвін висиджує яйця. Принаймні, самці імператорського пінгвіна так і роблять. Вони не сидять на яйцях, як курки, а кладуть їх на лапи та накривають черевною складкою, так званою виводковою сумкою. Самці проводять так два місяці, без їжі і в суворих погодних умовах, поки мами не повернуться з їжею для молодняку.

Номер слайду 14

Їхні оперення — відмінний камуфляж. Коли пінгвіни плавають, їхні чорні спинки роблять їх невидимими для хижаків зверху, а білі животи зливаються з яскравим сонячним світлом, що проходить через хвилі, і їх не бачать хижаки знизу.

Номер слайду 15

МАЛЮЄМО ПІНГВІНА

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Ці птахи такі чудовіІ кумедні, мов казкові. Чорна спинка, білі груди. Йдуть поважно, наче люди.ІНТЕРНЕТ - РЕСУРСИ

pptx
Додано
21 квітня
Переглядів
224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку