Презентація "Cкладне речення з різними видами зв`язку. Узагальнення"

Про матеріал
Презентація до уроку узагальнення знань з теми "Cкладне речення з різними видами зв`язку" включає в себе такі форми роботи: індивідуальна, в парах та групах. Під час уроку учні використовують смартфони для зчитування QR-кодів, роботи з тестом за посиланням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складне речення з різними видами зв'язку. ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО УРОКУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ 9 КЛАСГуменюк О. Д.

Номер слайду 2

Сьогоднішній урок допоможе мені:узагальнити знання про складні речення з різними видами зв’язку;вдосконалити вміння складати схеми таких складних речень;потренуватися моделювати складні синтаксичні конструкції відповідно до комунікативного завдання.

Номер слайду 3

Хвилинка теорії 1. […] : […], і […]. 2. […], […], (як …). 3. […], (наче …), і […]. 4. […], (що ...), […], але […].

Номер слайду 4

Інтерактивна вправа (індивідуальна робота)Обери відповідьhttps://www.classtime.com/ code/N9 M392

Номер слайду 5

Будь щасливий в цю мить. Ця мить і є твоє життя. Омар Хайямепіграф уроку

Номер слайду 6

Мозковий штурм. Щастя

Номер слайду 7

Дослідження-відновлення (робота в парах){5 EA5 F32 E-9 D30-43 C8-8129-8 BC5 A42 A53 BB}1. Треба слову мудрості додати а) той і собі його має2. Щастя знає б) те й минає3. Не родись красивоюв) а нещастя повертає4. Щастя має ногиг) кого шукає5. Хто людям добра бажаєд) щоб уміло душу звеселяти6. Щастя розум одбираєе) а родись щасливою7. Що буваєє) коли на своєму місці8. Людина щаслива,ж) а біда роги

Номер слайду 8

Творче конструювання (робота в групах)1. Вислови свою думку, прослухавши твір. Виконайте завдання у групах.

Номер слайду 9

Творче конструювання (завдання для груп)1 група: Скласти складносурядне речення і складне речення з різними видами зв'язку.2 група: Скласти складнопідрядне речення і складне речення з різними видами зв'язку.3 група: Скласти безсполучникове речення і складне речення з різними видами зв'язку. Зробити селфі групи, написати свої речення і вислати вчителю в Instagram

Номер слайду 10

Пунктуаційний практикум. Записати складні синтаксичні конструкції. Розставити розділові знаки. Виділити засоби зв’язку в них. Указати тип зв'язку між частинами складних речень. 1. Щастя подібно метелику чим більше ловиш його тим більше воно вислизає але якщо ви перенесете свою увагу на інші речі воно прийде і тихенько сяде вам на плече. 2. Людина що живе для себе не може бути щасливою живи завжди для інших і будеш щасливою. 3. Якщо ви хочете щоб життя посміхалося вам подаруйте йому спочатку свій гарний настрій.

Номер слайду 11

Творче конструювання (робота в парах)Дослідіть синтаксичну організацію поетичних рядків. Змоделюйте схеми складних конструкцій з різними видами зв`язку.

Номер слайду 12

Самоперевірка1. [ ], (як ), (як ): [ ]. 3. [ ], а [ ], (де ).

Номер слайду 13

Рефлексія. Україна посідає 132 місце з 155 у світовому рейтингу щастя. Про це свідчить Світовий доклад щастя, підготовлений за замовленням ООН організацією Sustainable Development Network Solutions і приурочений до Міжнародного дня щастя, який відзначають 20 березня. Найщасливішою країною у світі стала Норвегія.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Підлужна Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 березня 2020
Переглядів
3522
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку