Презентація "Де чатує небезпека"

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе сформувати в учнів свідоме ставлення до свого життя і здоров'я, оволодіти життєвими навичками безпечної для життя і здоров'я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕ ЧАТУЄ НЕБЕЗПЕКА? ДЕ НАЙБІЛЬШИЙ СТУПІНЬ РИЗИКУ?

Номер слайду 2

«Зимові розваги»

Номер слайду 3

Питання Закриті відповіді Які зимові небезпеки загрожують здоров’ю? Переохолодження, обмороження, травми, отримані внаслідок падіння Що робити, коли ви бачите, що хочуть запалити петарду? Відійти на безпечну відстань Які вправи необхідно виконувати, щоб уникнути переохолодження? Присідання, стрибки, ходьба, легкий біг Назвіть безпечні кольори льоду? Синій та зелений колір Що робити, коли людина провалилася під лід? Гукати на поміч, намагатись подати людині мотузку чи дошку, палицю, будь який предмет, за допомогою якого можна витягнути людину Чому не можна ходити по краю тротуару? Можна опинитися на проїжджій частині дороги, транспорт може виїхати на тротуар Що ви можете порадити своїм друзям у плані дотримання безпеки? Дотримуватись правил безпеки, не нехтувати ними, пам’ятати, що жарти можуть призвести до біди.

Номер слайду 4

«Не всяка гра приводить до добра»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Безпечне спілкування»

Номер слайду 7

Проаналізуйте ситуації Підійшов незнайомець і попросив допомогти знайти котика. Тобі запропонували покататися на машині. Тебе запрошують подивитися кіно або мультфільм. Пропонують пограти у нову комп’ютерну гру. Тебе пригощають незнайомці чимось смачненьким.

Номер слайду 8

Поради безпечного спілкування Запам’ятайте, дорослі повинні звертатися по допомогу до дорослих, а не до дітей. Найкраще – взагалі не говорити з незнайомцями або ввічливо сказати: “Вибачте, я вам не зможу допомогти, я вас не знаю” – і швидко відійти або відбігти. Гуляти краще з друзями. Якщо людина здається вам підозрілою, небезпечною, перейдіть на інший бік вулиці. Частіше прислухайтеся до свого внутрішнього “сигналу небезпеки”. Якщо раптом хтось тягне вас за собою – виривайтеся, кусайтеся, кричіть.

Номер слайду 9

«Сам вдома»

Номер слайду 10

Як ви будете діяти у цих ситуаціях: 1. Дзвінок у двері. - Пожежа! Всі горимо! Відчиняйте двері! Рятуйтесь! 2. Дзвінок у двері. У вічко дверей бачите маленьку гарненьку дівчинку чи хлопчика. Дитина просить попити. 3. Телефонний дзвінок. - Я – мамин колега по роботі. Твоя мама нездужає. Я зараз підійду до тебе, візьму для мами в домашній аптечці ліки. Ти хочеш, щоб мама одужала. Відчини двері. 4. Чужа жінка запрошує тебе в гості, обіцяючи дати іграшку, цукерки. 5. На вулиці тебе зустріли хулігани.

Номер слайду 11

«Небезпеки кухні» Яких правил безпечної поведінки на кухні дотримуєтеся ви?

Номер слайду 12

«Перша допомога» Ваші дії? Ви сильно порізали руку, що слід одразу зробити? Уявіть, що ви залишились вдома самі, і раптом отримали опік, ваші дії? Уявіть, що впали, і в результаті отримали великий синець, що необхідно зробити? Дорослих вдома немає, а у вас сильно розболілась голова, як можна себе полікувати? Чи можна самому вживати ліки? Під час прогулянки ви знайшли незнайомий підозрілий предмет, який може виявитись вибухівкою. Ваші дії?

Номер слайду 13

То де, на вашу думку, найбільший ступінь ризику? Як його уникнути?

ppt
Додано
20 квітня 2021
Переглядів
1144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку