Презентація "Debian"

Про матеріал
Розробка допоможе познайомитися учасникам навчального процесу з операційною системою Debian та її особливостями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Debian - комп'ютерна операційна система, основний дистрибутив якої складається тільки з вільного програмного забезпечення. Популярний та впливовий дистрибутив GNU/Linux. Багатоцільова операційна система.Існують проєкти на основі ядер: Debian GNU/Hurd, Debian GNU/k. Free. BSD, Debian GNU/k. Net. BSD.

Номер слайду 3

Історія створення Debain. Вперше дистрибутив Debian анонсував Ян Мердок. Він мав на меті створити новий дистрибутив, котрий буде відкрито розроблятись, як Linux та GNU, старанно і сумлінно збиратись та якісно супроводжуватись і підтримуватись. На початку проєкт розвивався повільно, перші версії 0.9.х були випущені у 1994 та 1995 роках. Реліз 1.х здійснено у 1996 році. Тоді ж Брюс Перенс змінив Яна Мердока з посади лідера проєкту. У 1999 році було запущено перші дистрибутиви на основі Debian — Corel Linux та Stormix's Storm Linux, які нині більше не підтримуються. Ян Мердок. Брюс Перенс

Номер слайду 4

Особливими характеристиками Debian є система управління пакетами Advanced Packaging Tool (APT), жорстока політика по відношенню до пакетів,репозиторії з їх величезною кількістю, висока якість випущених версій. Це зробило можливим просте оновлення між версіями, а також автоматичну установку і видалення пакетів. АРТ – програма для установки, оновлення і видалення програмних пакетів у операційних системах Debian і заснованих на них Ubuntu, Edubuntu і т. д.

Номер слайду 5

Існують спеціальні набори програм Debian Pure Blend, орієнтовані на групи користувачів з різноманітним практичним досвідом й інтересами: Debian Junior для дітей віком від 1 до 9; Debian – Edu для шкіл; Debian Science з групуванням по наукам, Debian – Med для практичного і наукового використання у сферах охорони здоров’я тощо.

Номер слайду 6

Переваги і недоліки. У складі Debian понад 51 000 скомпонованих пакунків. Певна застарілість програм стабільної збірки, оскільки тестування займає багато часу;Одразу після нового випуску в тестовій гілці відбуваються значні зміни;Деякі документи та програми недоступні в офіційній системі Debian, оскільки вони не відповідають вимогам проєкту;Система та пакунки в ній є доволі надійними, бо проходять ретельне та всебічне тестування; Тестова гілка часто містить оновлене програмне забезпечення, котре значно стабільніше; Документи, що випущені під GNU Free Documentation License з недоступними для змін секціями, розглядаються проєктом як не повністю вільні й поміщаються до секції non-free.

Номер слайду 7

Ядра. Проєкт характеризує себе, як «Універсальна Операційна Система» та чимало портів усього користувацького програмного забезпечення на багато операційних систем. Debian GNU/Linux, на ядрі Linux — оригінальний, офіційний порт. Debian GNU/Hurd, на GNU Hurd. Debian GNU/k. Free. BSD, на ядрі Free. BSDDebian GNU/Net. BSD, на ядрі Net. BSDМіж тим, усі порти, окрім оригінальної версії на базі ядра Linux наразі не є офіційними, тож, наразі Debian є лише дистрибутивом Linux.

Номер слайду 8

Цікаві факти. NASA використала систему Debian в експериментах на шаттлі Колумбія. Всі версії Debian названі в честь персонажів мультфільму Історія іграшок

Номер слайду 9

Debian володіє багатством можливостей, які дозволяють йому бути популярним серед користувачів.

pptx
Додано
3 липня 2020
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку