Презентація "Декоративна подушка"

Про матеріал
Проєкт "Декоративна подушка" Основна технологія: Технологія виготовлення вишитих виробів Додаткова технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів машинним способом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЄКТ «ДЕКОРАТИВНА ПОДУШКА»Підготувала:вчитель трудового навчання. Костопільського ліцею №5 Сахневич Галина Володимирівна. Основна технологія: Технологія виготовлення вишитих виробів. Додаткова технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів машинним способом.

Номер слайду 2

Подушка — річ у вигляді зшитого з усіх боків мішка,наповненого пухом, пір'ям, поролоном, синтепоном чи будь-яким іншим м'яким матеріалом. 

Номер слайду 3

Декоративні подушки – це ще одна складова комфортного та затишного інтер’єру. Вони красиві та функціональні. Адже так чудово морозним зимовим вечором зручно влаштуватися у кріслі чи на дивані з філіжанкою кави та книжкою, підмостивши під бік улюблену подушечку.

Номер слайду 4

Історія виникнення Декоративні подушки з'явилися ще до нашої ери, хоча і були далекі від того, що ми зараз представляємо під цим словом. У стародавньому Єгипті це були зігнуті дощечки, зроблені таким чином, щоб не зіпсувати зачіску фараона. На них зображували малюнки богів з метою захищати фараона від злих духів, поки він перебував у сні. Щось подібне використовували в Китаї та Японії. В якості матеріалу для перших подушок йшли також камінь, метал і навіть фарфор. Подібні подушки використовувалися до середини 19 століття. Сучасні подушки, якими ми їх звикли бачити, з'явилися в Стародавній Греції. Греки дуже любили комфорт, і подушка для них була культовим предметом. Подушки робили дуже яскравих забарвлень з хитромудрими мереживами. Набивали їх зазвичай пір'ям птахів, травою або вовною тварин, а чохол шили зі шкіри або тканини.

Номер слайду 5

Римляни були переконані, що подушка наділена якоюсь магічною силою. В Азії подушки були не менш містичними предметами. В Індії вірили, що саме подушка, врятувала Будду коли він знесилив від самокатувань, Ходить легенда, що Будда набив мішок листям нікому не відомого дерева, і посапавши на такій подушці, прокинувся здоровим ібадьорим. Правда, з якого дерева були ці листи, досі залишається загадкою.

Номер слайду 6

Моделі-аналоги132123

Номер слайду 7

Вимоги до виробу: Естетичні – відповідність моді , кольорове співвідношення , кольорова гамма , матеріали, прикрашення . Технологічні – простота у виготовленні , правильність у техніці . Функціональні – практичне у виконанні , правильна конструкція . Ергономічні (практичні) – зручність у виконанні . Економічні - вигідність у виконанні , дешеве виконання , дешева ціна .

Номер слайду 8

Матеріали: Канва (для виготовлення виробу)Нитки для вишивання (для вишивання малюнка)Синтепон чи вата (наповнювач для подушки)Нитки швейні (для зшивання деталей)

Номер слайду 9

Інструменти: Голка (для вишивання малюнка та зметування деталей подушки)Ножиці (для відрізання ниток)Швейна машинка (для зшивання деталей)

Номер слайду 10

Схеми для вишивання малюнка

Номер слайду 11

Основні вимоги до умов виши­вання:  Основна вимога при виши­ванні — правильне і достатнє освітлен­ня робочого місця. Бажано, щоб проме­ні світла падали зліва. Стілець повинен мати зручну для сидіння спинку. Під ноги бажано ставити стільчик 20-25 см заввишки. Вишивку слід тримати на відстані 25 см від очей. Вишивати найкраще при денному освітленні. При електричному освіт­ленні значно більше втомлюється зір, до того ж змінюється колір ниток, тому добирати нитки для вишивання треба обов'язково при денному світлі. Через кожну годину потрібно відпо­чивати протягом 5-10 хвилин, перево­дячи за можливості погляд на тло іншо­го забарвлення, ніж вишивка (найкра­ще на зелене або жовте).

Номер слайду 12

Правила при роботі з голкою і ножицями: Зберігати голку в спеціально відведеному для цього місці: подушечки, гольнички. Під час роботи не можна колоти голки в одяг, брати їх в рот. Не можна шити іржавою голкою. Шити з наперстком, щоб не вколоти палець. Ножиці з зімкнутими лезами класти праворуч кільцями до себе. Передавати ножиці кільцями вперед, з зімкнутими лезами. Стеж, щоб ножиці не падали на підлогу, тому що при падінні вони можуть поранити тебе.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Хабатіліна Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
8152
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку