Презентація"Демократичні революції кінця 80-х — початку 90-х рр. у країнах Центральної та Східної Європи.

Про матеріал

Презентація "Демократичні революції кінця 80-х — початку 90-х рр. у країнах Центральної та Східної Європи. Югославя"

Мета: з'ясувати причини демократичних революцій, методи їх здійснення в країнах Центральної та Cхідної Європи , розвивати вміння аналізувати, порівнювати, висловлювати власну точку зору, працювати з різноманітними історичними джерелами, критично мислити; виховувати зацікавленість історією, почуття патріотизму.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Югославія

Номер слайду 2

Поштовхом до кризи Югославської федерації стали події у Косово. Ці події призвели до розколу громадської думки в країні, і до активізації населення. Ця хвиля повністю захопила країну. Криза тоталітарного соціалізму в Югославії прийняла форму міжнаціональних конфліктів. Пошук шляхів виходу з кризи привів до необхідності проведення на той час економічних, політичних реформ та реформ Союзу Комуністів Югославії (СКЮ).

Номер слайду 3

Номер слайду 4

У грудні 1989 р. в країні почалось проведення економічних реформ, автором яких був А. Маркович. Першим пунктом стало подолання інфляції і перетворення дінара (грошова одиниця) у конвертовану валюту, що з успіхом було зроблено на початку 1990 р. Але процес подальших економічних реформ був перерваний розпадом Югославії.

Номер слайду 5

Опозиційні партії У 1989 р. у всіх республіках утворюються опозиційні партії, а весною 1990 р. на виборах у Словенії і Хорватії перемагають національні коаліції.

Номер слайду 6

Після прийняття рішення Словенії (лідер М. Кучен) І Хорватії (лідер Ф. Туджман) про вихід з Югославії (червень 1991 р.), спочатку в Словенії, а потім у Хорватії почались бойові дії між загонами самооборони республік і частинами Югославської народної армії (ЮНА), яким було надано наказ забезпечити єдність Югославії.

Номер слайду 7

Листопадові вибори 1990 р. Дали перемогу Комуністичним силам у Сербії і Чорногорії, Боснії і Герцеговині, і Македонії.

Номер слайду 8

25 червня 1991 р. Словенію та Хорватію проголошено Незалежними державами .

Номер слайду 9

17 листопада 1991 року. Македонія здобула незалежність

Номер слайду 10

24 квітня 1992 рік. Сербія і Чорногорія утворили Союзну Республіканську Югославію.

pptx
Додано
20 березня 2018
Переглядів
2911
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку