Презентація "День гідності та свободи"

Про матеріал
21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи, свято яке спрямоване на вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

21 ЛИСТОПАДАДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Номер слайду 2

10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє.

Номер слайду 3

Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін.

Номер слайду 4

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.

Номер слайду 5

Я пишаюсь тобою, мій рідний народе,Бо заради Вкраїни, за гідність й свободу,Прості люди безстрашно опліч устали,Проти звірства і хамства влади повстали. Вони кулі ловили палкими серцями,І посмертно для інших стали взірцями,Зупиняли автівки та потяги тілом,Найкращі сини захищають країну!!!

Номер слайду 6

Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Номер слайду 7

Моя ти рідна Україно!На прапорі твоїм блакить. Багата й сильная країна,Де жито в колосі шумить.

Номер слайду 8

МАЛЮЄМО

Номер слайду 9

Введіть текст

Номер слайду 10

ВВІВІЛЬНІ ТВОРИТИМАЙБУТНЄ !

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Живи, Україно, живи для краси, Для сили, для правди, для волі!.. Шуми, Україно, як рідні ліси, Як вітер в широкому полі.

pptx
Додано
21 листопада 2023
Переглядів
258
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку