Презентація "День ГІС".

Про матеріал
У вчителів географії є прекрасна нагода використовувати ГІС у педагогічній діяльності - це соціальні геосервери. Презентація містить матеріал, який можна використовувати для популяризації свята День ГІС. В рамках свята, протягом тижня, повсюдно відбуваються різноманітні заходи - виставки, семінари, дні відкритих дверей, де студенти, школяри, будь-які бажаючі знайомляться з останніми досягненнями в області геоінформатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ ГІС

Номер слайду 2

За ініціативою ряду великих американських компаній і організацій (Національне географічне товариство, USGS, Sun Microsystems, Hewlett-Packard, ESRI та ін) було вирішено щорічно відзначати День ГІС.

Номер слайду 3

ГІС (географічні інформаційні системи) є унікальним інструментом для поєднання всіх географічних складових світу з інформатизаційною складовою. Світовою спільнотою спеціально організований сайт для святкування дня ГІС https://www.gisday.com/en-us/overview на якому зібрані всі ресурси та успішні історії реалізації ГІС-проектів в світі.

Номер слайду 4

ГІС — це наукова основа для збору, аналізу та візуалізації географічних даних. Це не просто захід. Це – глобальний рух. День ГІС об'єднує некомерційні організації, урядові установи та фахівців у галузі ГІС, допомагаючи примножити знання про ГІС та глибше зрозуміти світ, у якому ми живемо.

Номер слайду 5

В час стрімкого поширення пандемії “Covid-19” ГІС ресурси широко застосовуються для контролю, аналітичних розрахунків та прогнозування розвитку пандемії в багатьох країнах світу серед яких і Україна (https://covid19.rnbo.gov.ua/ ).

Номер слайду 6

Наш світ постійно змінюється. Ці зміни відбуваються під впливом фізичних сил, такі як виверження вулканів, зміна русла річок, і викликані людськими силами, такими як урбанізація. Ми використовуємо ГІС щоб зрозуміти, що Земля змінюється, мисліть науково та аналітично, чому це відбувається змінюється, і копайте глибше: чи повинна Земля змінюватися таким чином? Є щось, що я повинен робити або міг би зробити з цим?

Номер слайду 7

https://treasurehunts.storymaps.esri.com/places-and-foods/Полювання за географічними скарбами

Номер слайду 8

Тобто географічна інформаційна система (геоінформаційна система, ГІС) — це система збору, зберігання, аналізу та графічної візуалізації просторових (географічних) даних та пов'язаною з нею інформацією про необхідні об'єкти місцевості. Дані ГІС застосовуються в картографії, геології, метеорології, землеустрою, екології, муніципальному управлінні, транспорті, економіці, обороні та багатьох інших областях.

Номер слайду 9

Copyright © 2020 Esri. All rights reserved.

pptx
Додано
12 грудня 2021
Переглядів
1267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку