Презентація " День подяки"

Про матеріал
Історія свята День подяки Історія свята пов'язана з англійськими переселенцями, які в 1620 році прибули на новий американський континент на кораблі "Мейфлауер".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Історія свята День подякиІсторія свята пов'язана з англійськими переселенцями, які в 1620 році прибули на новий американський континент на кораблі "Мейфлауер". Більш ніж половина переселенців загинули в першу зиму від холоду і хвороб. З настанням весни ті, хто вижили, заснували Плімутську колонію, що стало початком заселення європейцями Північної Америки.

Номер слайду 4

Вирощувати врожай і обробляти землю європейців навчило корінне населення - американські індіанці. Губернатор колоністів в листопаді 1621 року влаштував великий бенкет, на який були запрошені індіанці, що врятували переселенців. Це був перший в історії День подяки. У наступні 150 років свято відзначали неофіційно. Після становлення незалежності США президент Джордж Вашингтон запропонував зробити День подяки національним святом і відзначати його 26 листопада.

Номер слайду 5

Дата свята була змінена на четвертий четвер листопада президентом Лінкольном. Його рекомендацію виконували не всі Штати. А в 1941 році Рузвельт підписав білль, який встановив офіційну дату свята.

Номер слайду 6

Традиції Дня подяки. У цей день американські сім'ї збираються разом за святковим столом. Всі родичі дякують Богові за все хороше, що сталося в цьому році. У святковому меню обов'язково присутня запечена індичка, журавлинний соус і яблучний сидр. Саме так, на думку деяких істориків, харчувалися переселенці на першому бенкеті з індіанцями.

Номер слайду 7

Кумедною традицією Дня подяки є помилування індички. На галявині біля Білого дому в присутності президента двом індичкам (національній індичці і віце-індичці) зачитують указ про помилування, після чого птахів відправляють жити в зоопарк, де вони проживуть до смерті. Кандидатів для помилування обирають американці шляхом голосування.

Номер слайду 8

На день Подяки заведено робити добрі справи, роздавати обіди біднякам і жертвувати на благодійність. У цей день відкривається період великих різдвяних розпродажів. По всій країні проводяться костюмовані паради та виступи знаменитостей.

Номер слайду 9

День Подяки в Україні

Номер слайду 10

В Україні День подяки з 2017 року неофіційно відзначається 20 вересня. Це свято не пов'язане з американським і є наступником слов'янського Свята жнив. Наші предки на честь закінчення сільськогосподарських робіт дякували Богові за урожай, достаток в сім'ї і хороше здоров'я. У сучасний День подяки також прийнято звертатися до Бога з подяками за все хороше і побажаннями здоров'я і щастя для всієї родини.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
13 квітня
Переглядів
31
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку