Презентація "День спонтанного прояву доброти"

Про матеріал

Дана презентація - це розмова про найцінніше, вічний людський скарб – доброту, розроблена до дня спонтанного прояву доброти-17 лютого. Сприяти усвідомленню того, що добро слід починати із себе. Викликати бажання в дітей іти дорогою добра.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

День спонтанного прояву доброти17 лютого

Номер слайду 2

День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day) – одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. В Україні це свято поки що практично не відоме. Вважається, що в цей день людям слід намагатися бути не просто добрими, що само собою зрозуміло, а добрими безмежно і безкорисливо, до божевілля.

Номер слайду 3

Крик - народжує грубість;Обман - народжує недовір`я;Посмішка - розтоплює лід;Прощення - приносить полегшення;Турбота - наповнює життя змістом. Посієш бажання - пожнеш вчинок;Посієш вчинок - пожнеш звичку;Посієш звичку - пожнеш характер;Посієш характер - пожнеш долю.                                      Матір Тереза 

Номер слайду 4

Легенда. Ця історія трапилась дуже давно у старовинному місті, де мешкав один мудрець. Слава про його мудрість розійшлася далеко за межі міста. Та жив у тому місті один чоловік, який заздрив славі мудреця. І от вирішив він придумати таке запитання, щоб мудрець не зміг на нього відповісти. Пішов чоловік на узлісся, спіймав метелика, заховав його в долонях і подумав: «Спитаю я в мудреця: скажи, о наймудріший, який метелик у мене в руках — живий чи мертвий?». Якщо він скаже «живий», я стисну долоні, і метелик помре; а якщо скаже «мертвий», я розкрию долоні, і метелик полетить. Ось тоді всі зрозуміють, хто з нас розумніший. Так усе і сталося. Зловивши метелика, лихий чоловік попрямував до мудреця і запитав у нього: «Який метелик у мене, о наймудріший, живий чи мертвий?». І мудрець, який і насправді був дуже розумною людиною, відповів: «Усе у твоїх руках, чоловіче». — Отже, друзі, як ви гадаєте, що мав на увазі мудрець, коли так відповів чоловікові?

Номер слайду 5

Тлумачний словник твердить,що доброта – зроблене добро,надання допомоги іншим. Доброта –це чеснота, яку має мати кожна людина,адже без неї світ став би жорстоким, підступним і злим.

Номер слайду 6

Милосердя та доброта ще з давніх часів були традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділиться шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість, немічність, порятувати хворого, захистити скривдженого. Потреба людей у доброті повсякчасна. Милосердя та доброта — це крила, на яких тримається людство.

Номер слайду 7

Якості доброї людини  Доброзичливість      вих. Ованість        до. Бросовісність        по. Рядність     такт. Овність  чесніс. Ть          л. Аска 

Номер слайду 8

Виростай, дитино, каже мені мати,І розкриється весь світ тобі— Зможеш легко труднощі долати. Як повік не зрадиш доброті!Пожалій мурашечку, І полий ромашечку,Кущик посади! При потребі старшому,Меншому і слабшому. Вмій допомогти.

Номер слайду 9

Поруч із добром по життю йдуть його друзіЧуйність - турботливе, уважне ставлення до людей. Щирість - відкритість душі, чесне ставлення людей. Доброзичливість - побажання людям добра, радості, готовність прийти на допомогу. Гуманізм - чуйне, добре ставлення до людей.

Номер слайду 10

ПРАВИЛА ДОБРОТИ1. Допомагайте тим , хто має у цьому потребу.2. Не будьте жадібними.3. Жалійте інших.4. Вибачайте помилки.5. Бережіть рідні краєвиди , охороняйте їх.6. Шануйте і поважайте працю інших.7. Творіть добро і пам’ятайте – ми люди !

Номер слайду 11

Про добро можна багато і красиво розповідати, говорити, мріяти. Але слова не принесуть ніякої користі якщо добрі діла не втілювати в життя, якщо гарні слова залишаться лише словами. Кожна людина може повинна в собі зрощувати добро. У прислів’ях сказано: «Перший крок до добра — не роби зла». Якщо хочеш, щоб тебе оточувало добро, то пам’ятай: «Добро починається з тебе».

Номер слайду 12

Прислів'я про добро. Хто добра людям бажає, той і сам добро має. Добре діло твори сміло. Добро не пропадає, а зло вмирає. Добро не лихо, ходить у світі тихо. Добрі діла тихо ходять, а злі дзвонять, як дзвони. Коли люди до тебе добрі, то ти будь ще добрішим. Добро роби скільки можеш, від того ніколи не занеможеш. Від добра добра не шукають. Не всяка стежечка без спориша, не в кожної людини добра душа. Робиш добро не кайся, робиш зло на зло і сподівайся. Не одежа людину красить, а добрі діла.

Номер слайду 13

Відомий вислів: «Тож усе чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, самі чиніть їм і ви…» Найкоротша відстань між людьми-це усмішка. Тож частіше усміхаймося. Будьте вищими від усяких пліток, образ. Умійте прощати.

Номер слайду 14

Завжди пам’ятайте, що і зараз, і у майбутньому намагайтесь бути людьми з красивою доброю душею, в якій немає місця підлості і заздрощам, лицемірству і злості. Живіть так, щоб людям було добре поряд із вами, щоб ваша душа співала лише добром.

Номер слайду 15

Стежте за своїми думками - вони стають словами. Стежте за своїми словами - вони стають учинками. Стежте за своїми вчинками - вони стають звичками. Стежте за своїми звичками - вони стають характером. Стежте за своїм характером, бо він визначає вашу долю.

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
4.7
Загальна:
4.6
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Ілляшенко Світлана Миколаївна
    Дякую за цікавий і лаконічний матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Богданова Лидия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Варченко Инна
    Загальна:
    2.7
    Структурованість
    2.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    3.0
  4. Золотавіна Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Тихомирова Альона Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Бочарова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
17 лютого 2018
Переглядів
13678
Оцінка розробки
4.6 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку