Презентація " Дії солдата у складі бойової групи"

Про матеріал

Мета уроку

спрямувати заняття на усвідомлення та розуміння учнями завдань воїнів ЗСУ щодо захисту своєї Вітчизни, підготовки до сучасного бою;

розпочати теоретичну і практичну підготовку учнів за програмою підготовки солдата до бою;

досягти знань учнями щодо пересування солдата в бою, підготовки ним вогневої позиції та спостереження за полем бою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 3. Дії солдата в бою у складі бойових груп.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

спрямувати заняття на усвідомлення та розуміння учнями завдань воїнів ЗСУ щодо захисту своєї Вітчизни, підготовки до сучасного бою;         розпочати теоретичну і практичну підготовку учнів за програмою підготовки солдата до бою;        досягти знань учнями щодо пересування солдата в бою, підготовки ним вогневої позиції та спостереження за полем бою. Мета уроку

Номер слайду 4

Способи пересування на полі бою під час дії у пішому порядку. У всіх видах бою основою бойових дій є пересування. Залежно від характеру місцевості, умов, обстановки і вогневих дій противника солдат, перебуваючи у пішому строю, може пересуватися:1) кроком (бігом),2) перебіганням,3) переповзанням.

Номер слайду 5

130-140 кроків за 1 хв., довжина кроку - 80-90 см150-160 кроків за 1 хв., довжина кроку - 70-90 см20-40 кроків

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Порядок дій у складі бойових груп При роботі у «двійці» солдат, який відкриває вогонь, повинен вигуком («Тримаю» або «Прикриваю») або іншим способом повідомляти про готовність прикрити вогнем напарника. Третя фаза. №2 прикриває, №1 пересувається. Друга фаза. №2 заліг, зробив прицільний постріл або чергу, та сповістив №1 про готовність прикривати його пересування. Перша фаза. №1 прикриває, №2 пересувається

Номер слайду 8

Пересування «трійкою» у бою«Трійка» розбивається на дві підгрупи, що складаються із двох і одного солдата, і вони працюють так само, як працюють у «двійці»: одна група біжить – інша прикриває. Уперед завжди висувається один солдат, а двоє підтягуються до нього. Це робиться для того, щоб двоє, які біжать поперед одного, не перекривали йому сектор обстрілу. Третя фаза. №2 прикриває вогнем, №1 і №3 переміщаються. Друга фаза. №2 заліг, зробив прицільний постріл або чергу й крикнув напарникам про готовність прикривати вогнем їхнє переміщення. Перша фаза. №1 і №3 прикривають вогнем, №2 переміщається.

Номер слайду 9

Поняття про вогневу позицію в обороні.

Номер слайду 10

Механізоване відділення обороняє бойову позицію по фронту до 100 м. На позиції відділення викопують одиночні (парні) окопи і окоп для бойової машини піхоти (БМП) або бронетранспортера (БТР). Окопи для стрільців, гранатометників, кулеметників обладнують протиосколковими козирками. Окопи з’єднують між собою траншеєю, яка (за наявності часу) заглиблюється до повного профілю, а при сипучому ґрунті її стінки укріплюють. Позиції сусідніх відділень з’єднують суцільною траншеєю.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вимоги до вибору місця для ведення вогню і спостереження.- максимальне застосування місцевості як захисту і непомітності для противника (природні укриття: канава, урвище, каміння, дерево тощо);- вигідність місця для спостереження за противником та ведення вогню, зостаючись непомітним;- можливість непомітного зайняття позиції.

Номер слайду 13

Послідовність обладнання і маскування окопу для стрільби лежачи.

Номер слайду 14

Одиночний окоп для стрільби з автомата /кулемета/ влаштовують спочатку для стрільби лежачи, потім його заглиблюють для стрільби з коліна і стоячи. Одиночний окоп для стрільби лежачи під час обстрілу противника відкопують в наступній послідовності: обхопивши держак малої піхотної лопати двома руками і ударами на себе, підрізає дерен або верхній ущільнений шар ґрунту, позначаючи спереду і з боків границі виїмки; після чого ударами від себе відвертає дерен, кладе його перед собою і приступає до від риття виїмки; для влаштування брустверу дерен і землю відгортають вперед, залишаючи між краєм виїмки і бруствером берму шириною 30–40 см.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Способи вивчення місцевості, виявлення цілей та доповідь про їх знаходження. Для зручності спостереження і детального огляду місцевості призначений спостерігачеві сектор умовно розбивається на три зони спостереження: 1) близька, найдоступніша для спостереження неозброєним оком, на відстані 400-500 м; 2) середня, до 1000 м; 3) далека, до межі видимості. Межі зон встановлюються за добре видимими орієнтирами або предметами на місцевості. Орієнтири визначаються справа наліво, від себе вдалину. 

Номер слайду 18

Номер слайду 19

При цілеуказанні від орієнтира спочатку називають найближчий до цілі орієнтир, а потім кут між напрямом на орієнтир і напрямом на ціль у тисячних і відстань від орієнтира до цілі в метрах, наприклад: „Орієнтир п’ятий, ліворуч двадцять, далі триста – БМП”. Цілеуказання за азимутом і відстанню до цілі використовується на місцевості з малою кількістю орієнтирів. Азимут напряму на ціль визначають компасом у градусах, а відстань до неї – за допомогою приладів спостереження або окомірно в метрах. При цілеуказанні від напрямку руху вказують відстань у метрах спочатку за напрямком руху, а потім від напрямку руху до цілі, наприклад: „Прямо сімсот, ліворуч двісті – зенітна гармата”. При цілеуказанні трасуючими кулями (снарядами) і сигнальними ракетами завчасно встановлюють порядок і тривалість чи кількість черг або колір ракет, а для прийому цілеуказання назначають спостерігачів, які доповідають про поданий сигнал.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Домашнє завдання: https://lviv-school32.blogspot.com/Тактична підготовка

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Олійников Андрій Сергійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 серпня 2019
Переглядів
14712
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку