Презентація "Діагностувальна робота. Визначення роду прикметників"

Про матеріал
Діагностувальна робота по темі "Прикметник як частина мови". Перевірити набуті знання та вміння розрізняти рід прикметників у словосполученні з іменниками, визначати прикметники в тексті, самостійно складати речення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ВИЗНАЧЕННЯ РОДУ ПРИКМЕТНИКІВ»3 клас Вчитель початкових класів. Шоста Олена Віталіївна Діагностувальна робота з української мови з теми:

Номер слайду 2

стіл з дерева- який? дерев'ян..хустина з шовку- яка? шовков..поле з пшениці- яке? пшеничн..ийаеstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

ПРИКМЕТНИК Чол. Жін. Сер. рід рід рід-ий, -ій -а, -я -е, -є

Номер слайду 4

Словниковий диктант. З..мовий, ш..рока, т..хенька, в..соке, м..довий, гр..чаний.ииииее. Списати прикметники, вставляючи пропущені голосні - е, - и.2. Визначити рід прикметників.3. Скласти 2 речення з різними прикметниками з диктанту.

Номер слайду 5

деревовітершколамовакозакполесонцехатинка. Асоціативний кущ ЯКА? Який? Яке?

Номер слайду 6

Що це?Підберіть прикметники, якими можна описатирайдугу . Визначте рід цих прикметників. Складіть та запишіть речення про райдугу, вживаючи прикметники. ТВОРЧЕ ЗАВДАННЯstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 7

Робота в парах Від іменників утворити прикметники жін.р., чол.р. та с.р.сніг -_____. дощ- ______.

Номер слайду 8

ІНТЕРАКТИВНА ВПРАВА “ВИЗНАЧ РІД ПРИКМЕТНИКА”за посиланням:https://learningapps.org/3266282

pptx
Додано
19 жовтня 2021
Переглядів
467
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку