Презентація "Дислексія та дисграфія"

Про матеріал
В презентації представлені поняття "дислексія" та "дисграфія", їхні причини, медодичні рекомендації щодо усунення цих проблем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДИСЛЕКСІЯ ТА ДИСГРАФІЯБайдалінова Ірина Сергіївна,вчитель англійської мови. Комунального закладу «Первомайський ліцей №6 Первомайської міської ради Харківської області»

Номер слайду 2

Що таке дислексія? Дислексія – часткове своєрідне порушення процесу читання, що характеризується несформованістю (порушенням) вищих психічних функцій і являє собою повторювані помилки стійкого характеру. Розлади письма і читання бувають у дітей, що мають нормальний інтелект, збережене усне мовлення, повноцінний зір і слух, але у яких існує несформованість певних психічних процесів, які перешкоджають оволодінню читанням та письмом.

Номер слайду 3

Причини дислексії:

Номер слайду 4

Методичні рекомендації щодо усунення дислексії

Номер слайду 5

Що таке дисграфія?Дисгра́фія (від грец. dis — префікс, що означає розлад, γραφειν — пишу) — нездатність оволодіти письмом та навчитись читати за нормального розвитку інтелекту. Найчастіше присутнє в людей, які страждають на дислексію. Основою дисграфії звичайно виступає неповноцінність фонематичного слуху й утруднення у вимові, які перешкоджають оволодінню фонематичним складом слова. Може бути скоректована при організації спеціальних вправ у читанні й письмі.

Номер слайду 6

Причини дисграфії:

Номер слайду 7

Методичні рекомендації щодо усунення дисграфії

Номер слайду 8

Корисні посилання https://osoblyvi.com.ua/ua/helpful-info/110-napriam-rozvytok/1634-dysleksiia-abo-khvoroba-heniiv-matchastynahttps://4brain.ru/blog/https://dspace.vnmu.edu.ua/bitstream/handle/ http://family-doctor.com.ua/zdorove-ot-a-do-ya/pediatriya/disgrafiya-i-disleksiya-u-ditej-diagnostika-ta-poradi-batkam/https://uk.wikipedia.org/wiki https://tsn.ua/lady/dom_i_deti/deti/disgrafiya-u-ditini-chomu-plutayutsya-i-propadayut-literi-1260750.html

pptx
Пов’язані теми
Англійська мова, Презентації
Інкл
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
142
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку