Презентація Дистанційний сімейний конкурс " Наша мова калинова"

Про матеріал
Представлено досвід організації та проведення дистанційного сімейного конкурсу на платформі блогу вчителя початкових класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дистанційний сімейний конкурс «Наша мова калинова»Суровицька Р. П.,ЗОШ №2, м. Глухiв, Сумська область

Номер слайду 2

Сучасний учитель будує освітній процес згідно з Концепцією НУШ, яка передбачає новий зміст освіти, заснований на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві. Серед iнших, це такi компетентностi: Вільне володіння державною мовою, що передбачає уміння усно і письмово висловлювати свої думки, почуття, любов до читання, відчуття краси слова, усвідомлення ролі мови для ефективного спілкування та самовираження. Здатність спілкуватися рідною мовою в різних комунікативних ситуаціях, зокрема в побуті, навчаннi, суспільному житті.

Номер слайду 3

Для формування цих компетентностей на платформi блогу був організований і проведений дистанційний сімейний конкурс «Наша мова калинова».

Номер слайду 4

Чому дистанцiйний? Тому що в цей час дiти знаходились на весняних канiкулах. Чому сiмейний? Тому що мої учнi – другокласники, яким потрiбна допомога батькiв у використаннi сучасних сервiсiв. А ще тому, що одним iз своїх обов’язкiв вважаю змiцнення сiмейних вiдносин в родинах моїх учнiв. А що може краще змiцнити сiм’ю, нiж спiльна iнтелектуальна дiяльнiсть?

Номер слайду 5

Мово рідна!Колискова. Материнська ніжна мово!Мово сили й простоти,-Гей, яка ж прекрасна ти!Ти велична і проста,Ти стара і вічно нова. Ти могутня, рідна мово!Мова – пісня колискова. Мова – матері уста. ( І. Багряний )

Номер слайду 6

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Етапи. Поетапна структура конкурсу. Змiст. Підготовчий етап. Об’ява про конкурс. Умови, терміни Реєстрація. Сервiс Google. Основний етап. Перше конкурсне завдання. Звуки. Букви. Створення слiв з букв, диференцiацiя звукiв, букв Друге конкурсне завдання. Слова, слова, слова... Метаграми, загадки, ребуси, анаграми, шаради. Третє конкурсне завдання. Від речення до речення. Рими, прислів'я, речення. Заключний етап. Підсумки конкурсу. Оголошення переможцiв та лауреатiв. Зворотній зв’язок. Вiдгуки на онлайн дошцi Lino. It

Номер слайду 7

Хiд конкурсу «Наша мова калинова»У блозі старіші повідомлення публікуються внизу, нові - зверху. Тому передивлятися хiд конкурсу треба знизу вверх. Поетапна структура конкурсу систематизована на сторiнцi «Дистанційні конкурси».

Номер слайду 8

Використанi сервiси{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Сервiси. Ресурси. Blogger. Блог. Google. Google форма. You. Tube. Вiдеоrebus1.com/ua. Генератор ребусiв. Lino. It. Онлайн дошка для зворотнього зв’язку

Номер слайду 9

Таким чином, згiдно з Концепцiєю НУШ, було створено сучасне освiтнє середовище, яке забезпечило необхiднi умови, засоби i технології для навчання учнiв за межами навчального закладу. Виховний захід сприяв формуванню інтересу учнів до вивчення та збереження рідної мови, вихованню поваги до культури і традицій свого народу.

Номер слайду 10

Використанi джерела. НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: ПОРАДНИК ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ. Навчально-методичний посібник. – Київ: «Літера ЛТД», 2018 Прислів’я та приказки про мову. - https://youtu.be/TX75 Jj. Glv. KAЗображення на титульному слайдi- https://ds05.infourok.ru/uploads/ex/12b8/000c47b7-404d8491/img3.jpg

pptx
Додано
30 травня 2021
Переглядів
395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку