Презентація дистанційного уроку математики : "Порівняння задач з поняттями "більше в" та "більше на". Креслення відрізків."

Про матеріал
На цьому уроці пригадаємо назви чисел при виконанні дій додавання, віднімання, множення та ділення; порівняємо задачі на збільшення числа на кілька одиниць та збільшення числа в кілька разів; потренуємося креслити відрізки різної довжини, використовуючи поняття "більше на" та "більше в".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дистанційний урок математики: «Порівняння задач з поняттями «більше в» та «більше на». Креслення відрізків»Підготувала вчитель початкових класів ЗОШ №1 Савченко М. В. (м. Южне)

Номер слайду 2

План уроку1. Хвилинка – розминка2.«Пригадай-ка»3. Гра «Будь уважним» (усно)4. Гра «Розумники» (письмово)5. Порівняємо задачі6. Поміркуй7. Креслення відрізків. Зроби сам.8. Підсумок уроку

Номер слайду 3

Назви зайвий предмет в кожному рядку.

Номер слайду 4

Розв’яжіть приклади

Номер слайду 5

Пригадай-ка

Номер слайду 6

Пригадай-ка

Номер слайду 7

Пригадай-ка

Номер слайду 8

«Будь уважним»Чим відрізняються вирази?

Номер слайду 9

Гра «Розумники»1. Число 25 збільши НА 6.2. Число 7 збільши В 5 разів.3. До числа 17 додай 12.4. Знайди добуток чисел 3 і 5.5. Суму чисел 2 і 3 збільши В 5 разів.

Номер слайду 10

Порівняємо задачіСкільки першокласників було на екскурсії?більшебільше8

Номер слайду 11

Поміркуй

Номер слайду 12

Креслення відрізків. Накресли відрізки за даними схемами. Чим відрізняються схеми?За допомогою якої дії ми знайдемо довжину другого відрізка в кожній схемі? у 3 разина

Номер слайду 13

Зроби сам1. Накресли два відрізки так, щоб довжина першого була 4 см, а другого У 4 рази більше.2. Накресли два відрізки. Один – довжиною 2 см, а другий НА 3 см довше.

Номер слайду 14

Підсумок уроку1. Над якими задачами ми сьогодні працювали?2. Як «впізнати» задачу, яку ми розв’язуємо за допомогою дії множення?3. Як «впізнати» задачу, яку можна розв'язати за допомогою дії додавання?

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
976
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку