Презентація "Діти і оливкові дерева"

Про матеріал

Матеріали допоможуть унаочнити проведення батьківських зборів і на прикладах донести важливість обрання правильного підходу у вихованні дітей. Презентація має християнський підхід до проблеми стосунків діти-батьки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діти і оливкові дерева«…сини твої, як оливкове гілля…»Псалом 127

Номер слайду 2

Що мав на увазі Господь,коли використав ці слова?Хто дійсно знає Господа і хто любить Його, того діти будуть як оливкові дерева!

Номер слайду 3

Чому саме оливкові дерева, а не якісь інші?Оливкові дерева з давніх-давен були вічнозеленою оазою Сходу. Їх насаджували навколо будинків. Чим більше оливкових дерев, тим заможнішою вважалася родина.

Номер слайду 4

Оливкові дерева вважалися дуже цінними…Харчування. Ці дерева давали олію, яка була головним повсякденним продуктом харчування людей у сиву давнину. Оливки багаті на амінокислоти, поживні речовини, які живили організм людини з середини. Навіть найбідніша родина могла вижити, маючи у коморі тільки олію та борошно.

Номер слайду 5

Світло у доміОлія слугувала джерелом світла. Вона містилася у світильниках кожного дому. Свічник ставили на підвищення, на найпочеснішому місці домі, щоб світив кожному з присутніх.

Номер слайду 6

Тепло. Оливкова олія також використовувалася як паливо. Нею обігрівали оселі під час холодної нічної або зимової пори, але це міг дозволити собі не кожен мешканець.

Номер слайду 7

Затінок. Ці дерева були цінними завдяки густій кроні, що утворювала тінь у спекотні дні. Це – суттєвий фактор для тих, хто перебуває під пекучим сонцем. У спекотному кліматі – це було чи не єдиним порятунком від палючого сонця.

Номер слайду 8

Краса. Витончене, майже мереживне листя з м‘яким зеленим забарвленням вважалося незвичайно і особливо гарним. Дівчата плели з гілля вінки і робили букети.

Номер слайду 9

Ліки. Олива слугувала життєдайними ліками. Нею змащували тіло від пересушування. Цим засобом послаблювали біль від опіків, загоювали рани

Номер слайду 10

Молодість. Оливкова олія слугувала еліксиром молодості для красунь.Її втирали у шкіру обличчя від зморшок, у волосся для надання блиску і шовковистості, на руки для пом’якшення шкіри та росту і зміцнення нігтів.

Номер слайду 11

Аромат. На основі олії виготовлялися ароматичні композиції і використорувалися в ароматерапії, масажах та косметології.

Номер слайду 12

Чи ставимося ми до своїх дітей, як до справжнього багатства щодня?Оливкові дерева вважалися справжнім багатством і скарбом!

Номер слайду 13

Чи усвідомлюємо ми їхнє велике значення?Чи думаємо ми про них, як про «створених рукою Господа» і обдарованих Ним найрізноманітнішими дарами та здібностями?

Номер слайду 14

Сучасний світ про дітей. Тягар. Неприємна несподіванкаІгнорування внутрішнього світу дитини. Байдужість до бажань дитини. Реалізація власних амбіцій. Пригнічення власної волі дитини. Недолюбленість або пересит любов’ю

Номер слайду 15

Чи відчувають наші діти, що вони цінні для нас?

Номер слайду 16

Чи ставимося ми іноді до дітей не так, як заповів Господь?

Номер слайду 17

Чи відчувають наші діти ясно і чітко щодня, що вони дивовижним чином особливі для нас?

Номер слайду 18

Цінність дитини. В данину, маючи набагато нижчі матеріальні статки, люди більш ясно розуміли своє природне володіння – дітей як оливні дерева – і високо цінували це.

Номер слайду 19

Зміна центру дії Благословення будуть мати і наші сім‘ї сьогодні, коли матеріальні статки не будуть поглинати всю нашу увагу, і ми зможемо зосередитися і оцінити наше природне володіння: ці дорогоцінні молоді «оливні дерева навколо твого столу»…

Номер слайду 20

Турбота, якої потребують всі дерева: Молоді оливні дерева повинні бути турботливо підживлені і политі, та прикриті, доки не стануть досить сильними, міцними, щоб витримувати різноманітні лиха та негоди.

Номер слайду 21

Загартовування. Щоб тендітні рослини не загинули, треба їх обов’язково загартовувати, але поступово і в міру.

Номер слайду 22

Обрізка деревЇх також необхідно підрізати, щоб вони коли-небудь приносили плоди…Якщо не підрізати, то, в результаті, живильний сік, який повинен використовуватись для правильного зросту, буде використаний даремно, заради зросту всіх непотрібних гілок.

Номер слайду 23

Плоди. Багатий урожай – це кінцевий результат праці господаря, який приносить радість, достаток у родину, впевненість у прийдешньому, бажання продовжувати свою справу, будуючи плани на майбутнє, щастя і благополуччя у родину.

Номер слайду 24

Пам’ятайте: За садом треба доглядати щодня, приділяючи цій справі не одну годину!!!

pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Майстер-класи
До підручника
Основи християнської етики 5 клас (Жуковський В.Л., Лахман Н.М.)
Додано
3 лютого 2019
Переглядів
983
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку