Презентація "Діти мають право"

Про матеріал

Проблема прав дітей - одна з гострих проблем нашого суспільства. Рівень правової культури та знань дітей про свої права і обов'язки досить низький. Дітям бракує елементарної обізнаності у сфері своїх прав, обов'язків та відповідальності за багатьох життєвих ситуацій.

Демократизація українського суспільства вимагає все гучніше піднімати питання про права дитини: у родині, у школі, у державі. З метою поєднання теоретичних знань про інститут прав дитини з практичним вивченням конкретних життєвих ситуацій був обраний проект «Діти мають право…», який сприятиме формуванню відповідальності за навчання та власну поведінку. Запропонований проект може стати початком довготривалої діяльності навчального закладу з вивчення й дотримання прав підростаючого покоління.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

формування особистості громадянина України, якому притаманні правова культура, усвідомленні цінності свободи, прав людини, відповідальність, готовність до компетентної участі у громадському житті.

Номер слайду 3

ознайомити учнів з законами; надати основні правові знання; виявити найсуттєвіші проблеми недотримання прав дитини у повсякденному житті; сприяти становленню активної позиції громадян. учні отримають додаткові знання у сфері прав і обов’язків дитини; учні навчаться порівнювати правові документи, розв’язувати практичні життєві ситуації з використанням законодавства; набудуть навичок проведення досліджень та обробки їх результатів, колективної та проектної діяльності.

Номер слайду 4

проаналізувати Конституцію України (розділ ІІ), Декларацію прав дитини, Статут школи, Правила для учнів. підготувати питання для гри “Бліц-турнір”; придумати і намалювати ребуси на правову тематику; скласти пам’ятку прав та обов’язків дітей.

Номер слайду 5

за допомогою спостережень виявити, які права дітей порушуються у повсякденному житті. змонтувати фільм “Права і обов’язки”; підготувати сценки із реального життя.

Номер слайду 6

у літературних джерелах відшукати порушення прав казкових героїв. діаграма; інсценізація казки.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ppt
Додано
15 березня 2018
Переглядів
1141
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку