Презентація "Дитячі хрестові походи"

Про матеріал
Серед хрестових походів XI-XIII століть були й дитячі. Розкажемо про них сьогодні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дитячі Хрестові походи. Виконав вчитель історії Жаденської гімназії Рожко Г. С

Номер слайду 2

"Серед хрестових походів XI-XIII століть були й дитячі. Розкажемо про них сьогодні."

Номер слайду 3

Хрестоносці йшли в Палестину, щоб вигнати мусульман, які захопили Єрусалим — священне місто християн. 1096 рік став роком початку хрестових походів. Існували перекази, згідно з якими в Єрусалимі знаходився Гроб Ісуса Христа. Щоб звільнити цю найбільшу християнську святиню, прямували до Єрусалима тисячі озброєних хрестоносців. Полотняні хрести на одязі означали, що ця війна буде священною, релігійною. Її метою було вигнання мусульман, яких називали в ті часи іновірцями, з усіх священних місць Палестини. Але реальність була набагато прозаїчнішою.

Номер слайду 4

Історичні передумови дитячих хрестових походів

Номер слайду 5

Перший дитячий хрестовий похід. Рік проведення: 1212 рік. Організатор: французький хлопець Ніколя. Маршрут походу: Франція - Італія. Кількість учасників: до 30 000 дітей.Історичні наслідки: невдалість походу, розграбування та рабство учасників.

Номер слайду 6

Оцінка дитячих хрестових походів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Висновки. Дитячі хрестові походи - це складний історичний феномен, що відображає духовні й соціальні процеси того часу. Важливо зберігати пам'ять про ці події, але не підтримувати ідеї їх повторення. Ці походи нагадують про важливість толерантності, гуманізму та розвитку раціональності у взаєминах між культурами та релігіями.

pptx
Додав(-ла)
Рожко Геннадій
Додано
7 березня 2023
Переглядів
743
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку