Презентація "Дитячі поети та письменники Харківщини"

Про матеріал
Презентація знайомить дітей з іменами та творами сучасних поетів та письменників Харківщини. матеріал можна використати як фрагмент мультимедійного супроводу до уроків пітературного читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Потьомкіна Тетяна Олександрівнавчитель початкових класів. Дитячіпоети та письменники. Харківщинифрагмент мультимедійного супроводу до уроків літературного читання

Номер слайду 2

Літературними талантами здавна славилася Слобожанщина. Тут народжувалися і утверджувалися своєю творчістю багато наших всесвітньо відомих земляків, які прославили Харківщину та Україну на весь світ.

Номер слайду 3

Вадим Левін   Вадим Олександрович Левін - відомий дитячий поет, педагог, кандидат психологічних наук, співавтор сучасного Букваря (система Д. Б. Ельконіна - В. В. Давидова) і підручників з російської мови, автор численних книг з педагогіки. Народився в 1933 році в Харкові.

Номер слайду 4

Ірина Сергіївна Потаніна Народилася в Харкові 14 серпня 1979. Коли їй виповнилося три роки родина переїхала жити в Росію, у Воркуту. Через рік після закінчення загальної середньої школи поступила на механіко-математичний факультет ХНУ імені Каразіна. Згодом отримала другу освіту, теж в ХНУ, на кафедрі медіа-комунікацій соціологічного факультету. Свою першу книгу надрукувала у видавництві «АСТ» в 2001 р. Пише як дорослі так і дитячі книжки, працює в жанрах детективу та фантастики.

Номер слайду 5

Людмила Федорівна Кийко Народилася 29 березня 1953р у селищі Вільшани Дергачівського р-ну на Харківщині. Вищу освіту здобула у Харківському державному педагогічному інституті імені Г. С. Сковороди (1974). Все життя працювала вчителькою початкових класів у місцевій школі. У районному конкурсі майстрів художнього слова «Від слова до слова» в номінації «Авторська» посіла друге місце (2012) і стала переможницею (2015). Пише вірші з 11 років. Учасник Дергачівської літературної студії «Суголосся». Має публікації в районній газеті «Вісті Дергачівщини», літературному альманаху «Лава». Писала вірші для дорослих і дітей. Особлива збірка віршів присвячена своїм онукам, Назарчику та Вероніці, про них самих. ЇЇ поезія філософська, лірична й іронічна, але вона така жива.

Номер слайду 6

* http://bibl.kharkiv.ua/bibliokuznya/vidavnicha-diyalnist/64-bibliografichni-vidannya/267-kharkivski-pismenniki-dityam* http://bibliomiste4ko.kharkiv.ua/harkivski-pismenniki---dityam. Харківські митці варті того, щоб ми знали їх і пишались їхніми здобутками.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Меринец Катя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 травня 2021
Переглядів
2749
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку