Презентація "Диваки і зануди" Складний шлях героїні до усвідомлення власної сутності. Тема перших почуттів підлітків."

Про матеріал
Презентація містить матеріал для аналітичної бесіди за повістю У. Старка "Диваки і зануди", що дасть змогу розкрити проблему "дорослішання" героїні, усвідомлення нею своєї індивідуальності, проблему першого кохання у творі. Використані прийоми сприятимуть розвитку критичного мислення, уміння висловлювати та огрунтовувати власну точку зору, робити висновки та узагальнення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складний шлях героїні до усвідомлення власної сутності. Тема перших почуттів підлітків. Ви ніколи не зможете заборонити почуття. У. Старк

Номер слайду 2

Прийом «5 хвилин»

Номер слайду 3

історія життя, без брехні, очима 12-річної дівчинки Симони Кролл , в родині та у новій школі. Тема:

Номер слайду 4

Ідея:нагадати дорослим про перехідний вік, про складнощі життя підлітків, про можливість стати ближчими до своїх дітей, разом переживати труднощі, стати друзями.

Номер слайду 5

Проблеми:стосунки між дорослими і дітьми,ставлення до людей похилого віку, стосунки між однокласниками (булінг), бажання кардинально змінити життя, наслідки цього бажання, перше кохання.

Номер слайду 6

Проблема перших почуттів підлітків(прийом «Фішбоун»)Проблема. Висновок. Причини. Факти (наслідки)

Номер слайду 7

Важко обговорювати проблеми перших почуттів з батьками. Висновок. Недружні стосунки з батьками. Почуття сорому. Поради з цього приводу мені не потрібніНебажання чи невміння дорослих не отримаю потрібну інформацію. Не отримаю щиру пораду люблячої людини. Само-впевненість до добра не доводитьможлива шкода для здоров’я. Варто обговорювати перші почуттів з батьками

Номер слайду 8

Якщо я не зможу обговорювати ці проблеми з батьками, то втрачу можливість налагодити з ними дружні стосунки, дати зрозуміти, наскільки їхні поради для мене важливі, показати ступінь моєї довіри до них, а вони втратять можливість допомогати мені, опікуватись мною, готувати мене до дорослого життя і т. п. Висновок

Номер слайду 9

«Яка ти дурненька. Знаєш, якщо хтось і створив увесь цей дивовижний світ із сонцями, равликами, квітами й людьми, то, напевно, не якийсь там зануда». Філософська проблема «диваки і зануди»«Для таких диваків, як ми, ні в чому немає певності. Якби все було зрозуміло й просто, то не було б ніяких диваків.«Я йшла дорогою життя, щоб стати ні на кого не схожою дивачкою».«Скоріш за все це був якийсь надзвичайний дивак, страшенно одержима людина, що жила всілякими вигадками, фантазіями та химерами».«Вони роблять щось, чого ми собі дозволити не можемо. Вони думають якось так, як ми собі не вміємо». 

Номер слайду 10

Мене вразило, як Симона …Мені не сподобалось, як героїня …Я сьогодні розкажу батькам про …Я пораджуся з батьками з приводу …Я пораджу батькам прочитати повість, тому що …Рефлексія. Прийом «Закінчіть речення»

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Створити «Банк добрих порад Симоні», щоб героїня не почувалась самотньою. АБОНаписати листа одному із героїв твору.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Цецура Віктор Сергійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Копіна Ірина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Сальник Світлана Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
1 лютого 2023
Переглядів
11261
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку