Презентація "Дизайн"

Про матеріал
Презентація містить таку інформацію: Дизайн як символ сучасної цивілізації. Особливості дизайнерського проектування. Поняття про композицію і колір.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Загальні відомості про дизайн. Мета уроку: засвоєння знань про дизайн, як важливу складову проектування, його значення, завдання, та вимоги дизайну

Номер слайду 2

План уроку Дизайн як символ сучасної цивілізації. Особливості дизайнерського проектування. Поняття про композицію і колір.

Номер слайду 3

Дизайн як символ сучасної цивілізації. Слово дизайн, як правило, пов’язують з багатьма речами, які нас оточують і, переважно це красиві, привабливі речі із сучасними формами та кольором. Дизайн — це творча діяльність, метою якої є визначення певних якостей промислового виробу.

Номер слайду 4

Дизайн, як творчий процес, можна поділити на Промисловий дизайн

Номер слайду 5

Графічний дизайн

Номер слайду 6

Дизайн середовища

Номер слайду 7

Комп'ютерний дизайн

Номер слайду 8

Дизайн зовнішнього вигляду людини

Номер слайду 9

Художнє конструювання Художнє конструювання, як практика дизайну, є своєрідним методом проектування предметного середовища. Виникло воно на певному етапі культурно-економічного розвитку суспільства, є продовженням культури та перебуває на зламі двох своєрідних галузей людської діяльності − технічної і естетичної.

Номер слайду 10

Система композиційних закономірностей, прийомів і засобів художнього конструювання. Провідні поняття. Композиційні закономірностіКомпозиційна якість. Гармонійність, розмірність, цілісність. Види композиціїФронтальна, об’ємна, глибинно - просторова. Композиційні закони. Закон пропорційності, закон масштабу, закон контрасту. Композиційні прийоми. Ритм, симетрія, асиметрія, статика, динаміка, монохромія, поліхромія. Засоби виразностіАжурність, пластика, текстура, фактура

Номер слайду 11

Композиційні прийоми Ритм – це повторення елементів об'ємно-просторової і площинно-орнаментальної форми та інтервалів між ними, об'єднаних подібними ознаками Він буває простий і складний. Симетрія як композиційний прийом - це чіткий порядок у розташуванні, поєднанні елементів частин відповідної структури виробів. Принцип симетрії зустрічається у природі.

Номер слайду 12

Асиметрія - відсутність будь-якої симетрії. Асиметрія виражає невпорядкованість, незавершеність. Динаміка і її протилежність статика (урівноваженість) діють на емоції, визначаючи характер сприйняття форми виробу.

Номер слайду 13

Особливості дизайнерського проектування Композиція – наука, теорія творчості, що має відповідні закони, прийоми компонування та структурного аналізу виробу.

Номер слайду 14

Дизайнер Дизайнер - це фахівець, що відповідає за функціональний та естетичний рівень предметів та компонентів, створюючи певне середовище. Тобто, метою дизайнерської діяльності є естетична організація предметного середовища.

Номер слайду 15

Завдання дизайну Формування гармонійного предметного середовища, що найбільш повно задовольняє матеріальні і духовні потреби людини. Тому дизайн створює матеріальні цінності, які безпосередньо, в процесі художнього конструювання набувають естетичної цінності. Дизайн за своїм характером і метою належить до естетичної діяльності.

Номер слайду 16

Поняття про колір Колір відіграє велику роль у нашому житті і діяльності, оточує і супроводжує нас усюди. Колір — це властивість тіл викликати те чи інше зорове відчуття згідно з спектральним складом відбитого або випромінюваного ними світла

Номер слайду 17

Кольори поділяють на дві важливі групи: хроматичні і ахроматичні. До групи ахроматичних відносяться білий, сірий і чорний кольори. Хроматичні кольори — це ті кольори і їх відтінки, які ми розрізняємо в спектрі (червоний, жовтогарячий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий).

Номер слайду 18

Приклади гармонійного поєднання різних кольорів у оформленні інтер’єрів сучасних приміщень

Номер слайду 19

Психологічна дія кольорів. Червоний - колір вогню, наступає, тисне на інші кольори, збуджуючий, енергійний, активізує людину. Жовтий - найбільш світлій в спектрі, тонізуючий, найменш втомлює чим червоний, утворює аналогічні почуття як до червоного, але в меншій мірі.

Номер слайду 20

Блакитний - заспокійливий, знімає психологічну напруженість. Синій - сприяє гальмуванню всіх основних функцій фізіологічних систем людини, найбільш холодний з кольорів, має невелику яскравість, підсилює дію теплих кольорів.

Номер слайду 21

Фіолетовий - поєднання червоного і синього кольорів, виробляє гнітючу дію на психіку людини. Зелений - найбільш звичний для органів зору, фізіологічно оптимальний, це колір природи, заспокоює людину, підвищує працездатність.

Номер слайду 22

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Земелько Катерина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 квітня 2022
Переглядів
2084
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку