Презентація для 1 класу Гра - подорож "Дорожній рух"

Про матеріал
Гра- подорож "Дорожній рух" Мета: - повторити з учнями правила дорожнього руху; - закріпити знання дітей про правила дорожнього руху; - розвивати увагу і спостережливість; - розвивати вміння працювати в команді; - виховувати культуру поведінки на вулиці, дорозі; - виховувати навички використання правил дорожнього руху в повсякденному житті. Обладнання: листи, конверти, завдання, дорожні знаки, кросворд, питання, пазли, світлофор, розмальовки, мультимедійна презентація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра- подорож«Дорожній рух»Підготувала вихователь ГПДКиєво-Печерського ліцею №171 “Лідер”Гордієнко Е. О.

Номер слайду 2

Мета: - повторити з учнями правила дорожнього руху; - закріпити знання дітей про правила дорожнього руху; - розвивати увагу і спостережливість; - розвивати вміння працювати в команді; - виховувати культуру поведінки на вулиці, дорозі; - виховувати навички використання правил дорожнього руху в повсякденному житті. Обладнання: листи, конверти, завдання, дорожні знаки, кросворд, питання, пазли, світлофор, розмальовки, мультимедійна презентація.

Номер слайду 3

Лист Привіт «рятувальники»! Ми – жителі країни Дорожніх Знаків, знаходимося в біді. Ми потрапили в полон до Перешкоди-Недотепи. Він забрав всі дорожні знаки. І тепер у нас в країні відбуваються постійні аварії. Допоможіть нам! А допоможуть вам знайти дорожні знаки наші підказки-конверти. Удачі вам!»

Номер слайду 4

Любіть себе та інших поважайте, Своє життя й здоров’я бережіть. І правильну дорогу вибирайте, Якщо до старості бажаєте дожить.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ДОРОЖНІ ЗНАКИ

Номер слайду 9

Чим регулюється рух на вулицях і дорогах?Дорожні знаки — це символи (умовні позначки), що встановлюються на дорогах для орієнтації учасників дорожнього руху. Дорожні знаки називають «міжнародною мовою вулиць».

Номер слайду 10

Вони пофарбовані в яскраві кольори й помітні здалеку. Багато з цих знаків вам добре відомі. Дорожні знаки виконують ту саму роль, що й світлофори, лінії розмітки проїжджої частини вулиць і доріг: вони допомагають регулювати й організовувати рух потоків машин і людей.

Номер слайду 11

Усі дорожні знаки поділяють на сім груп. Вони відрізняються як за формою, так і за кольором. На знаки нанесено різні малюнки, для того щоб можна було легше визначити їхнє призначення.

Номер слайду 12

        попереджувальні знаки;        знаки пріоритету;        заборонні знаки;        вказівні знаки;       інформаційно-вказівні знаки; знаки сервісу. Види дорожніх знаків

Номер слайду 13

Попереджувальні знаки Залізничний переїзд із шлагбаумом Небезпечний поворот праворуч Пішохідний перехід Дорожні роботи Діти Виїзд велосипедистів Інша небезпека

Номер слайду 14

Знаки пріоритету. Дати дорогу. Проїзд без зупинки заборонено

Номер слайду 15

Заборонні знаки. Рух заборонено. В'їзд заборонено. Зупинку заборонено. Стоянку заборонено. Рух тракторів заборонено. Поворот праворуч заборонено. Рух пішоходів заборонено

Номер слайду 16

Вказівні знаки. Рух прямо. Рух прямо або праворуч. Рух прямо або ліворуч. Рух легкових автомобілів. Доріжка для пішоходів. Доріжка для велосипедистів та пішоходів. Доріжка для велосипедистів

Номер слайду 17

Інформаційно – вказівні знаки. Пішохідний перехід. Підземний пішохідний перехід. Напрями руху по смугах. Місце для стоянки. Початок населеного пункту. Кінець населеного пункту

Номер слайду 18

Знаки сервісу. Пункт першої допомоги. Пост ДАІЛікарня. Пункт довідкової служби. Ресторан або їдальня. Місце відпочинку Готель або мотель. Туалет

Номер слайду 19

Знаки додаткової інформації (таблички) (разом — 50)допомагають упорядкувати рух потоків транспортних засобів або уточнити, посилити дії знаків.

Номер слайду 20

Відгадай загадки

Номер слайду 21

Не загадка, а морока. Не дракончик він, не джин,Має він три гарних ока,Але дивиться одним. Транспортом він регулює,Як справжнісінький актор. Всім свої права диктує,А зоветься…

Номер слайду 22

СВІТЛОФОР

Номер слайду 23

Два колеса і дві педалі – Лечу вперед в безмежні далі. Та з рук кермо не випускаю,Бо правила дорожні знаю.

Номер слайду 24

ВЕЛОСИПЕД

Номер слайду 25

От такі в нас чудеса –Є чотири колеса. Хатка йде собі сміливо,Хочеш – вправо, хочеш – вліво. Хочеш – в ліс чи до ріки. Що за хатка, дітлахи?

Номер слайду 26

АВТОМОБІЛЬАВТОМОБІЛЬ

Номер слайду 27

Будинок по вулиці йде,На роботу всіх везе,Не на тонких курячих ніжках,А в гумових чобітках.

Номер слайду 28

АВТОБУС

Номер слайду 29

Дивовижний вагон!Посудіть самі: Рейки в повітрі, а він. Тримає їх руками.

Номер слайду 30

АВТОМОБІЛЬТРОЛЕЙБУС

Номер слайду 31

Не говорить, а мовчить,Тихо нищечком висить. При дорозі на стовпі,А розкаже все тобі. Де спинитись, де звернути,Де поїсти, де здрімнути. Хто ж оце такий мастак?

Номер слайду 32

ДОРОЖНІЙ ЗНАК

Номер слайду 33

На дорожньому знаку тому Людина йде пішки. Смугасті доріжки постелили нам під ніжки. Щоб ми не знали турбот І за ним крокували вперед.

Номер слайду 34

ПІШОХІДНИЙ ПЕРЕХІД

Номер слайду 35

Збери світлофор

Номер слайду 36

Правильна відповідь

Номер слайду 37

Правильно розташуй дорожні знаки на картині

Номер слайду 38

Кросворд

Номер слайду 39

Гра на увагу «Світлофор»

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Руху правила єдині,Їх повинні поважати,Знати їх усі повинні – І дорослі, і малята. Добрий друг наш – знак дорожній. Ставиться не так собі, Як подружиться з ним кожен,Допоможе він тобі. Щоб не трапилося всяке,Шанувати треба знаки. На дорозі небезпечно,Тож обачним буть доречно. Руху правила єдині,Знати їх усі повинні. Шануватимуть їх люди – Скрізь тоді порядок буде!

Номер слайду 44

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Литвякова София
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
16153
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку