Презентація для 6 класу на тему: "Рух води в Світовому океані"

Про матеріал
Презентація на тему: " Рух води в Світовому океані" ( 6 клас). матеріали до підручника Бойко В. М. ( Географія: підруч. для 6 кл. закладів загальної середьої освіти / В. М. Бойко, С. В. Міхелі. - Вид. 2-ге, доопр.- Харків: СИЦИЯ, 2020.-256 с.: іл.).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рух води в Світовому океані

Номер слайду 2

Чомучка. Чому взимку під час сильних морозів можуть руйнуватися водопровідні труби?Що буде, якщо налити воду у склянку, банку, на стіл?Чому в нашому акваріумі добре видно рибок, пісок, рослини?

Номер слайду 3

Чи вірите ви в те, що:1. …. Середня солоність Світового океану – 35 проміле 2. …. Солоність поверхневого шару залежить від кількості опадів, що випадають, танення снігу, льоду? 3. …. Температура поверхневого шару вод Світового океану знижується від екватора до полярних широт? 4. ….Із глибиною температура води знижується? 5. ….Із глибиною на перші 100м температура знижується дуже повільно? 6. …. У Червоному морі солоність є найвищою серед усіх морів? 7. …. Солоність води не впливає на температуру замерзання води? 8. …. Найбільша температура води у Перській затоці? 9. …. Найменша температура води у Полярних широтах? 10. …. Солоність води більша за 1 проміле називають прісною водою?

Номер слайду 4

Географічна розминка

Номер слайду 5

Рух води в Світовому океані

Номер слайду 6

Кажуть, що людина вічно може дивитися  на те, як горить вогонь і як тече вода. Чи спостерігали ви за поверхнею води? Розкажіть свої враження від побаченого?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Упізнай мене Про який вид руху води в океані йдеться в описі? Недоброю славою в моряків користується смуга океану між 40° пд. ш. та 60° пд. ш. Тут дуже часто «гуляють» циклони, що сприяють активному руху води. Суходолу, який міг би пригасити цей рух, у Південній півкулі дуже мало. Саме тому ці широти отримали назву «ревучих сорокових»

Номер слайду 9

Творча лабораторія. Беремо посудину з водою. Це – уявне море. Що ми з вами маємо зробити, щоб з’явилися хвилі? Які дії ми можемо ще виконати, щоб з’явилися хвилі?

Номер слайду 10

Гребінь – найвища частина хвилі. Підошва- найнижча частина хвилі. Висота хвилі- відстань від підошви до гребеня. Довжина хвилі – відстань між двома сусідніми гребенями.

Номер слайду 11

Від чого залежить висота вітрової хвилі?ВИСОТА ХВИЛІСила вітру. Глибина моря. Тривалість часу дії вітру

Номер слайду 12

Робота хвиль руйнівна створювальна

Номер слайду 13

Проблемне питання Персонаж казки Садко, потрапивши до підводного палацу морського царя, змушений був за наказом грати на гуслях. Він так чудово грав, що всі гості не витримали й почали танцювати. І так розтанцювалися, що на «морі-океані» здійнялася велика буря. Через це багато кораблів загинуло і чимало людей потонуло. З яким природним явищем можна порівняти танці гостей на морському дні?Як ми називаємо ці хвилі?

Номер слайду 14

Цунамі – гігантські хвилі, які виникають під час підводних землетрусів, гіпоцентри яких розташовані під дном океану. Швидкість хвилі – 700 км/ год

Номер слайду 15

Припливи і відпливи. Приплив- періодичне зростання рівня води в морях та океанах. Відплив – періодичне зниження рівня води в морях та океанах.

Номер слайду 16

Приплив Відплив

Номер слайду 17

Незакінчене речення. Вітрові хвилі в океані утворюються в результаті … Вітрові хвилі в океані виконують таку роботу… Причиною утворення цунамі є… Цунамі поширені в таких районах земної кулі…Припливи і відпливи викликають такі сили…

Номер слайду 18

Географічний практикум. Задача ( с. 173)Спробуйте обчислити, через який час, можуть досягти Гавайських островів хвилі цунамі, що виникли біля тихоокеанського узбережжя Південної Америки в точці з координа тами 24 ° пн. ш., 120° зх.д.

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Опрацювати §43, відповідати на запитання на с. 173 ( усно). Підготувати повідомлення про течії.

Номер слайду 20

Мікрофон. Сьогодні на уроці я дізнався…Мені сподобалося…Було не зрозуміло…Я згадав…Виникли труднощі з…

pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
2 лютого 2023
Переглядів
563
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку