Презентація "Для чого нам родина"

Про матеріал
Презентація до курсу "Етика" 5 клас НУШ за підручником Т.Мелещенко, О.Желіба . Можна використовувати під час дистанційного та очного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 клас НУШ “Етика” за підручником Мелещенкo Т. В. Тема: Для чого нам родина?

Номер слайду 2

Які слова приховані у хмаринці?

Номер слайду 3

Довіра є основою сімейних стосунків. Сім’я — особи, які проживають разом, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

Номер слайду 4

Сім’я складається із чоловіка й жінки, власних або прийомних дітей та інших родичів. Народжується сім’я з довіри, коли дві людини сприймають одна одну такими, якими є, довіряють одна одній, готові мати спільні прибутки, майно, побут і дозвілля. Роздивіться дитячі малюнки, що їх об'єднує?

Номер слайду 5

Жінка має право на материнство, а чоловік — на батьківство. Батьківство й материнство — право мати дитину. Вагітним жінкам створюються умови для збереження її здоров’я та народження дитини. З народженням, усиновленням чи удочерінням дитини зростає кількість членів сім’ї, а також коло довіри й поваги.

Номер слайду 6

У сучасній сім’ї практикуються партнерські відносини. Партнерство — узгоджені, злагоджені дії учасників спільної справи. Взаємини таких людей ґрунтуються на взаємовигідності та рівноправності. Рівноправ’я членів сім’ї та захист їхніх прав гарантується Сімейним кодексом України.

Номер слайду 7

Дружина й чоловік відповідальні одне перед одним, перед іншими членами сім’ї за свою поведінку в ній. У сім’ї має бути безпечно всім: і дорослим, і дітям. Безпека — стан, коли кому-небудь ніщо не загрожує. Подружжя зобов’язане спільно дбати про добробут сім’ї, та підтримувати одне одного. Добробут — матеріально-побутове забезпечення, достаток.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Мати, батько мають рівні права й обов’язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою. Батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Стаття 150. Обов’язки батьків щодо виховання та розвитку дитини.1. Батьки зобов’язані виховувати дитину в дусі поваги до прав і свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.2. Батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний і моральний розвиток.3. Батьки зобов’язані забезпечити здобуття дитиною пов ної загальної середньої освіти,готувати її до самостійного життя.

Номер слайду 10

4. Батьки зобов’язані поважати дитину.5. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов’язку батьківського піклування щодо неї.6. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини.7. Забороняються фізичні покарання дитини батьками, а також застосування ними інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини. Зі статті 151. Права батьків щодо виховання дитини.3. Батьки мають право обирати форми й методи вихован-ня, крім тих, які суперечать закону, моральним засадам сус-пільства. Зі статті 152. Забезпечення права дитини на належне батьківське виховання.3. Дитина має право звернутися за захистом своїх прав й інтересів до органу опіки та піклування, інших органів дер-жавної влади, органів місцевого самоврядування та громад-ських організацій

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацювати §17 ст.107-113, письмо завдання 1 ІІ. Дію: Знайти п’ять прислів’їв про родину. На аркуші А4 намалювати свою родину, і підписати побажання для кожного члена сім'ї.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. РЯБЕЦЬ ЛІЛІЯ
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
Додано
7 січня
Переглядів
511
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку