Презентація "У чому цінність довіри"

Про матеріал
Презентація до курсу Етика 5 клас НУШ за підручником Т.Мелещенко, О.Желіба . Можна використовувати під час дистанційного та очного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 клас НУШ “Етика” за підручником Мелещенко Т. В. Тема: У чому цінність довіри?

Номер слайду 2

Яке прислів'я приховане у хмаринці?Поясни його значення.

Номер слайду 3

Довіра - ставлення до когось, що виникає на основі віри в чиюсь правоту, чесність, щирість. Довіра формується серед людей близького оточення і здебільшого залежить від учинків людей, їхнього ставлення до ближнього. Якщо людина говорить неправду, зраджує чи робить вчинки з вигодою тільки для себе то вона найчастіше втрачає довіру.

Номер слайду 4

ПРИТЧА ПРО ДОВІРУМудрець біля мосту задивився на річку. Водоспад спадав з висоти, вир шумів, а якийсь чоловік намагався перейти його вбрід. Мудрець послав до нього учнів, щоб утримати його і сказати: — Кому заманеться через нього перебратися, — доведеться нелегко!Але чоловік їх не послухав: він перейшов через потік і вибрався на інший берег.— До чого ж ви спритні! — вигукнув мудрець. — У вас, видно, є свій секрет? Як це вам удалося увійти в такий вир і вибратися звідти неушкодженим?І чоловік відповів так:— Як тільки я вступаю в потік — весь віддаюся йому і довіряю. Віддавшись потоку, не чиню свавілля. Ось чому можу увійти в потік і знову вийти.— Запам’ятайте це, учні! — сказав мудрець, — навіть з водою, віддавшись їй, можна вижити, — а надто з людьми. Як ти розумієш цю притчу?Чи можна довіряти всім людям? Чому?

Номер слайду 5

Одним з аргументів під час твого вибору була довіра до цих людей. Довіра також є одним з основних факторів стосунків у родині, серед друзів.{259 C2 CA4-FB84-41 F2-B8 BB-123 EBA8 DBE37}Батьки, родичіДрузіУчителіХтось інший. Розповісти секрет. Погуляти. Зробити домашнє завдання. Поділитися своїми досягненнямиІз запропонованого переліку ситуацій вибери, кого б ти хотів залучити. Чим ти керувався, роблячи вибір?

Номер слайду 6

Довіра формує повагу. Це можна порівняти із грою Дженга, у якій довіра лягає на кожний блок. Чому надмірні обіцянки можуть зруйнувати довіру? Чи присутня довіра у грі Дженга?

Номер слайду 7

ПРИТЧА ПРО КАНАТОХІДЦЯКоли в цирку були проблеми, директор попросив канатохідця придумати номер, який вразив би глядачів. «Я зроблю фантастичний номер, — сказав артист. — Протягнемо канат біля Ніагарського водоспаду і я перейду по ньому. Але перед цим хочу зустрітися з працівниками цирку, аби спитати, чи вірять у мене». Під час зустрічі всі запевняли, що вірять у його сили. Тоді він запропонував зробити номер ще цікавішим: перейде не сам, а з візком, у якому сидітиме хтось із працівників. Ніхто не погодився. Як ти розумієш цю притчу?Чи довіряли працівники цирку канатохідцеві?

Номер слайду 8

Як налагодити довірчі відносини й до того ж не припуститися помилок, щоб не зруйнувати їх?

Номер слайду 9

Розглянь світлини. Чому люди перестають довіряти іншим? Поміркуй, як запобігти цьому. Опиши, де зображено ситуацію довіри і недовіри. Поясни, чому ти так вважаєш.

Номер слайду 10

Домашнє завдання Склади 5-ть правил «Як покращити дові- ру у відносинах з іншими».

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацювати §15 ст. 101-106, виписати поняття «довіра», намалювати за зразком підручникника «Коло довіри», вписати до нього тих, кому ти довіряєш (ІІ. Дію, завдання 2 ст.106). Скласти 5 правил «Як покращити довіру у відносинах з іншими».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Трифонова Світлана В'ячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
Додано
7 січня
Переглядів
1205
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку