Презентація для дистанційного уроку "Солоне тісто"

Про матеріал
Презентація "Солоне тісто" чудово підійде для дистанційного викладання уроку трудового навчання у 5-6 класів. Ця презентація допоможе ознайомити учнів з технологією ліплення сувенірів із солоного тіста, новими робочими прийомами ліплення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Авраменко Надія Олександрівна,вчитель обслуговуючої праці«Солоне тісто»

Номер слайду 2

Шановні дівчатка!Давайте використаємо час на карантині з користю!Будемо вчитись працювати з солоним тістом. Це дуже цікаве заняття, яке не потребує великих затрат. А які класні вироби можна виготовити з нього! ПОЧИНАЄМО!

Номер слайду 3

Солоне тісто — це дуже хороший, м’який і податливий матеріал для ліплення. З давніх-давен з солоного тіста ліпили:обереги;дитячі іграшки. Зараз цей вид творчості знову стає популярним, з тіста можна виготовляти: Предмети декору;Фігурки, іграшки;Картини

Номер слайду 4

Не секрет, що таким видом ліплення дуже люблять займатися дорослі, віддаючи перевагу солоному тісту замість глини ​​або гіпсу, а виліплені цілі картини прикрашають будинок або даруються в якості презенту.

Номер слайду 5

Секретний матеріал тіста для ліплення - сіль - цементує тісто, тому вироби тримаються після висихання. Головні інгредієнти такого тіста:борошно;сіль;вода. Крім цього, можна додавати і інші складові, в залежності від того, що ви хочете отримати. Це може бути клей, масло або фарба, які можна додати в будь-який рецепт. Але головною тут залишається сіль, яка повинна бути дрібного помелу і без домішок (йоду).

Номер слайду 6

Рецептів може бути безліч, розглянемо кілька з них. Борошно потрібно вибирати найпростіше, без добавок, а воду дуже холодну. Солоне тісто звичайне. Склад: Борошно пшеничне - 1 ст .;Сіль - 1 ст .;Вода - 0,5 ст. Як зробити з цих інгредієнтів матеріал для ліплення?Потрібно змішати борошно і сіль, потім потроху вливати воду, швидко перемішуючи все руками. Місити тісто потрібно недовго, якщо воно виходить тугим, додати ще трохи води. Якщо тісто липке - додати трохи борошна. Тут все залежить від борошна, тому води може знадобитися іноді більше, іноді менше.

Номер слайду 7

Якщо Ти плануєш виготовити тоненькі рельєфні фігурки або мініатюрні вироби з солоного тіста, до класичного рецепта доведеться додати деякі інгрідієнти. Для виготовлення солоного тіста за особливим рецептом тобі знадобляться:1,5 склянки борошна,1 склянка солі,125 мл води,1 ст. л. клею ПВА або крохмалю,харчовий барвник.

Номер слайду 8

Для створення унікальних візерунків на поверхні тіста ідеально підійдуть:фігурна качалочка або пляшечка з водою,зубочистки (для проколювання отворів),ковпачки від фломастерів,стрижень від кулькової ручки,ножик для пластиліну,формочки для печива,ґудзики,намистинки,макарони,мереживо та інші штампи для тиснення,прес для часнику.

Номер слайду 9

Підготуй глибоку посудину. Змішай сіль з борошном та налий 125 мл води. Ретельно перемішай інгредієнти. Додай столову ложку крохмалю або клею ПВА. Крохмаль збільшує пластичність маси, а клей підвищує її міцність. ПВА можна замінити 2 ч. л. клею для шпалер, розведеного у воді, за інструкцією. Вкінці додай харчовий барвник та добре виміси тісто. Якщо потрібна маса різних кольорів, розділи суміш на кілька шматочків та додай потрібний барвник.

Номер слайду 10

Як приготувати кольорове тісто?Щоб підфарбувати тісто, можна додати харчовий барвник (для фарбування яєць) або натуральний сік, додаючи по краплі і перемішуючи з готовою масою. Для коричневого тіста можна додати какао, для жовтого куркуму. Крім цього, можна пофарбувати готову саморобку, після того, як вона висохне, використовуючи художні фарби.

Номер слайду 11

Як правильно сушити вироби з солоного тіста?Існує два способи сушіння фігурок з солоного тіста:1. Найпростіший — природний. Просто залиш фігурку сушитися за кімнатної температури на кілька днів або тижнів. У жодному разі не можна сушити виріб на гарячій батареї — він потріскається або розкришиться. Занадто вологе приміщення теж не підійде — тісто, мов губка, вбирає вологу і запросто може розмокнути. Природний спосіб надзвичайно легкий, однак ду-у-у-же повільний. А нам же хочеться швидше, правда?

Номер слайду 12

2. Сушка в духовці. Поклади фігурку на пергамент в холодну духовку та запікай на найменшому вогні, поступово збільшуючи температуру. Регулярно перевертай виріб, аби він запікався з усіх сторін рівномірно. Після закінчення роботи саморобку одразу не виймай — нехай охолоне в духовці. Увага! Сушити виріб з солоного тіста в духовій шафі тільки в присутності та з дозволу дорослих!

Номер слайду 13

Готовий виріб краще покрити лаком (можна прозорим — так він довше милуватиме очі свого талановитого господаря.

Номер слайду 14

Після того, як тісто готове можна приступати до виготовлення виробів з нього. Пропоную вам можливі варіанти виготовлення виробів із тіста!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Порядок виконання роботи. Виконайте завдання. Сфотографуйте процес виконання роботи (початок, середину) та кінцевий результат. Відправте фотографії на електронну адресу. Відправте фотографії на платформу «Google Класс» у розділі «Завдання» або на електронну адресу ____________________________ТВОРЧОСТІ ВАМ ТА НАТХНЕННЯ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Забродіна Тетяна Віталіївна
    Дуже гарна презентація! Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Соловйова Вікторія Вікторівна
    Дуже цікава презентація та корисна. Дітям, особливо зараз на карантині,дуже подобається працювати з тістом. Розвиває фантазію,творчі здібності та моторику пальчиків. Спасибі за цікавий матеріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
7513
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку