Презентація для дітей по темі " Як звірі до зими готуються "

Про матеріал

Презентація " Як звірі до зими готуються " є наочним матеріалом для узагальнення знань дітей середнього та старшого дошкільного віку про диких тварин, їх зовнішній вигляд та особливості підготовки до зими.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як звірі до зими готуються Виконала Єрмоленко Т.Г.

Номер слайду 2

Завдання 1. Які тварини живуть у лісі? 2. Хто впадає в зимову сплячку? 3. Хто робить запаси на зиму? 4. Які тварини змінюють колір хутра?

Номер слайду 3

Мешканці лісу

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Впадають в зимову сплячку Протягом літа і осені ведмеді, їжаки, борсуки посилено харчуються і нагулюють багато жиру. З приходом холодів вони впадають в сплячку. Ведмеді та їжаки сплять до весни, а борсуки можуть прокидатись під час відлиги і виходити з нори.

Номер слайду 6

Змінюють колір хутра Готуючись до зими, звірі міняють своє літнє хутро на зимове – густіше й пухнасте. Заєць-біляк “ переодягається ” в білу шубу, в якій майже непомітний на снігу. Білка змінює яскраво-руду шубку на сіру.

Номер слайду 7

Бобри роблять під водою запаси гілок, у заможної бобрової родини може бути їх запасено до п’ятдесяти кубометрів. Білка збирає горіхи, жолуді, сушить гриби. В норах жовтогорлих мишей знаходили до восьми кілограмів насіння. Роблять запаси на зиму

Номер слайду 8

Дякую за увагу

Номер слайду 9

Рекомендовані джерела Велика дитяча енциклопедія www. novostimira.com.ua http://library.vsmu.edu.ua

ppt
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
3691
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку