Презентація для Правового практикуму з теми дієздатність та шлюб.

Про матеріал
Презентація для Правового практикуму з теми дієздатність та шлюб. Для перевірки знань та розвитку навичок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правовий практикум. До теми дієздатністьта шлюб.

Номер слайду 2

Людський розум не глек для рідини, а вогонь, який треба запалити. (Плутарх)

Номер слайду 3

Дієздатність. Дієздатність

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Кола Вена

Номер слайду 6

Кола Вена. Вік. Психічне здоров’я. Дії, які особа може здійснюватисамостійно

Номер слайду 7

Сімейне життя не може бути і ніколи не буває суцільним святом. Умій ділити не тільки радості, а й горе, біду, нещастя. В. А. Сухомлинський

Номер слайду 8

Задача 11. Юнак і дівчина вирішили укласти шлюб. Між ними виникла суперечка, у якій узяли участь і батьки. Дівчина бажає залишити своє дівоче прізвище, юнак наполягає на тому, щоб вона після укладання шлюбу взяла його прізвище, а батьки дівчини пропонують компромісний варіант — поєднати прізвища. Яке рішення, на вашу думку, відповідає закону?

Номер слайду 9

Задача 22. Після одруження чоловік у категоричній формі почав вимагати, щоб дружина залишила роботу й займається веденням домашнього господарства. Жінка не погодилася з цим. Вона вирішила переїхати від чоловіка, з яким проживає в однокімнатній квартирі разом із свекрухою, до своїх батьків у приватний будинок. Чоловік не погоджується з цим і наполягає на своєму, уважаючи дії дружини порушенням її сімейного обов’язку.

Номер слайду 10

Задача 33. Громадянин П. і громадянка М. звернулися до органу реєстрації актів цивільного стану з проханням зареєструвати їхній шлюб. Прийнявши заяву, співробітники рацсу призначили строк реєстрації шлюбу через місяць після подання заяви. Проте молоді не погодилися з цим, пояснили, що вони багато років знають одне одного, тому їм додаткові роздуми не потрібні. До того ж П. — геолог, через кілька днів він повинен їхати в експедицію на весь польовий сезон — більше ніж півроку. Чи можливе вирішення цієї проблеми?

Номер слайду 11

Без сім’ї, свого роду немає нації, народу.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 березня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку