Презентація для проведення інформаційно-виховного заходу "НІ-насиллю над жінками"

Про матеріал
Презентація для проведення інформаційно-виховного заходу "НІ-насиллю над жінками" з метою підвищення обізнаності дівчат щодо насильства в сім’ї та жорсткого поводження з жінками, формування свідомості їх щодо нетерпимого ставлення до насильства, створення соціального простору, вільного від насильства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«нІ – НАСИЛЛЮ»до Міжнародн. ОГО дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок в рамках акції “16 днів проти насильства”

Номер слайду 2

25 листопада був проголошений Генеральною асамблеєю ООН Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок у 1999 році.

Номер слайду 3

Історія пам'ятної дати  В 1960 році в Домініканській Республіці на дні прірви річки, знайшли тіла задушених жінок. Як пізніше виявилося, це були три політичні активістки, сестри Мірабаль (Патрія, Мінерва і Марія-Тереса). За наказом Рафаеля Трухільо (домініканського правителя в Домініканській Республіці) їх було задушено і побито палицями до смерті, а потім, щоб приховати вбивство, їхні тіла скинули з обриву. Причиною вбивства стали виступи сестер проти зневаги до прав людини і  корупції правителя. У момент загибелі Патрії було 36 років, Мінерві 33 роки, Марії-Тересі 25 років.

Номер слайду 4

У листопаді 2001 року український парламент ухвалив перший в країнах Центральної і Східної Європи Закон «Про попередження насильства в сім’ї». Наприкінці вересня 2008 року внесено зміни до Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», який тепер містить положення про лікування та примусове проходження корекційних  програм особами, які вчинили насильство в сім’ї.

Номер слайду 5

Згідно Закону України “Про попередження насильства в сім’ї” насильством визнаються будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю”

Номер слайду 6

Факти і цифри 33,4% жінок хоча б раз у житті піддаються якому-небудь виду насильства, включаючи тілесні; 20% жінок відносять до потенційних жертв згвалтування або спробам згвалтування; 133 млн. жінок та дівчат постраждали від операцій на полових органах, що призвели до каліцтва (країни Африки та Близького Сходу);Більш ніж 700 млн. дівчат видали заміж в дитячому віці.

Номер слайду 7

ТОП-10 країн, де страшно народитись жінкою Майже половина жінок нашої планети все ще піддається дискримінації, насильству та побоям.

Номер слайду 8

Гватемала. У Гватемалі практично норма – сімейне насильство і гвалтування.

Номер слайду 9

Пакистан. У Пакистані 90% жінок стикаються з насильством в сім'ї, і немає ніяких законів, що захищають їхні права. У деяких районах жінок можуть гвалтувати в якості покарання за злочини, які скоїли чоловіки з їхньої сім'ї.

Номер слайду 10

Чад. У Чаді жінки не мають майже ніяких прав. Їх видають заміж у віці 10-12 років.

Номер слайду 11

Афганістан. В Афганістані середня тривалість життя жінок – 45 років. Переважна більшість їх безграмотні, 85% жінок змушені народжувати без медичної допомоги. Афганістан – країна з одним із найвищих рівнів смерті серед породіль.

Номер слайду 12

Демократична республіка Конго Через війну у східній частині Демократичної республіки Конго жінки змушені битися на передовій. Вони гинуть під час нападів, піддаються ґвалтуванням при захопленні в полон. Жінки в Конго не мають права підписати жодного документу без дозволу чоловіка.

Номер слайду 13

СУДАН У Судані влада прагне прийняти закони, що захищають права жінок, але поки результат їхніх дій не помітний. За останні 10 років викрадено, закатовано і вбито більше мільйона жінок.

Номер слайду 14

МаліУ Малі досі широко практикується жіноче обрізання.

Номер слайду 15

Сомалі У Сомалі через громадянську війну більше 90% незайманих позбавляються невинності під час зґвалтування у віці 10-12 років, а то й раніше. Лише 7% жінок народжують в медичних установах.

Номер слайду 16

Індія В Індії 70% жінок змушені терпіти насильство в сім'ї. Приблизно кожні півгодини індійська жінка піддається зґвалтуванню. Має місце торгівля людьми, жінки користуються підвищеним попитом. Майже половина дівчат виходить заміж до 18 років.

Номер слайду 17

Ірак Ірак – сексистське пекло для жінок. Бойовики "ісламської держави" практикують секс-джихад – заклик молодих жінок для надання інтимних послуг солдатам. За відмову від цієї процедури наприкінці минулого року були страчені півтори сотні жінок.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Статистика в Україні За останніми даними щороку 600 представниць слабкої статі гинуть в Україні від домашнього насильства. Лише 10 % з 1 млн жінок, які піддаються насильству, вирішуються говорити. Кожен день поліція фіксує 348 фактів домашнього насильства, і в 70-80 % випадків його жертвами стають жінки.

Номер слайду 20

Статистика в Україні27 % жінок вважають образи проявом насильства і тільки 32 % подібним чином оцінюють приниження. Для 49 % респонденток насильство — це побої, а 56 % згодні вважати насильством зґвалтування. Щорічно 1,1 млн українок стикаються з фізичною та сексуальною агресією в сім'ї. Більшість з них – мовчать…

Номер слайду 21

Явні і приховані форми насильства : Фізичне насильство. Сексуальне насильство. Психологічне насильство. Економічне насильство

Номер слайду 22

Мавчати не треба говорити. Кожна жінка сама повинна вирішити, де треба ставити кому!!!

Номер слайду 23

Б'Є, значить сяде!

Номер слайду 24

Виносити сміття з хати треба вчасно!!!

Номер слайду 25

Номер слайду 26

"The. Black. Dot" ("Чорная точка") 

Номер слайду 27

Номер слайду 28

«Стамбульська   конвенція   базується   на розумінні   того, що   насильство стосовно жінок – вид гендерного насильства, яке чиниться над жінками тому, що вони жінки, і що насильство вражає жінок більше, ніж чоловіків»Габріелла Баттаїні-Драгоні, заступник генерального секретаря Ради Європи

Номер слайду 29

Номер слайду 30

pptx
Додано
4 листопада 2022
Переглядів
1212
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку