Презентація для школярів з ООП «Тепло,газ,вода і світло зроблять нам житло привітним»

Про матеріал
В наш час дуже важливою є проблема збереження енергоресурсів. Вона пов'язана з економічною культурою i громадянською позицією i дорослих, i дітей. Ці pиcи особистості маємо формувати в дітей з інвалідністю, навчаючи їх вмінню користуватися послугами соціальної інфраструктури міста, формуючи навички ведення господарства. Цим самим ми полегшимо дітям з особливими потребами їх активне включення в соціальне середовище,тобто допоможемо підготуватися до подальшого самостійного життя. Сподіваюся,дана презентація надихне моїх колег на цілеспрямовану роботу в цьому напрямі зі cвoїми вихованцями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація для школярів з ООП «Тепло,газ,вода і світло зроблять нам житло привітним» (ознайомлення дітей з житлово-комунальними послугами)

Номер слайду 2

Віночок спілкування-привітання Тут у тебе друзі всі – подивись. Всім,хто зліва,всім,хто справа – посміхнись! Друга ти привітай,його ім’я називай.

Номер слайду 3

Школи, дитсадки, лікарні, бібліотеки, поштові відділення, вокзали, кафе, перукарні не виробляють товарів, а надають послуги.

Номер слайду 4

Послуги –це робота, яка виконується для того, щоб допомогти людям у задоволенні їхніх потреб: лікування, навчання, подорожування, відпочинок,ремонт,будівництво тощо.

Номер слайду 5

Загальне правило поведінки в різних закладах послуг: бути чемним, ввічливим, доброзичливим

Номер слайду 6

Рольова гра «Ми-раціональні споживачі» Дітям пропонується стати споживачами і купити товар чи отримати послугу, раціонально використовуючи кошти «Купуємо овочі» «Стрижемось у перукарні» «Прийшли до кафе» «Їдемо в громадському транспорті»

Номер слайду 7

ЗАГАДКА Тепло,газ,вода і світло Зроблять нам житло привітним. І комфортним – прибирання, Двірників наших старання. Платні послуги при наймі Надаються… (комунальні).

Номер слайду 8

Послуги, які забезпечують надання нам води, світла, газу, тепла називаються житлово - комунальними

Номер слайду 9

Люди яких професій надають нам житлово - комунальні послуги? ГАЗІВНИК Будь вдячним тому, хто тебе якісно обслуговує.

Номер слайду 10

ЗАГАДКА Він воює з жовтим падолистом, Щоб було в дворі охайно й чисто. Рано-вранці чути «вжик» та «вжик» – Підмітає тротуар… (ДВІРНИК).

Номер слайду 11

Послуги, які надає двірник

Номер слайду 12

Правила поведінки на території міста, центру *Підтримувати чистоту. Прибирати за собою після ігор. Не смітити. *Берегти дерева,кущі,не ламати гілки,підв’язувати їх. *Дбати про газони й квітники,висаджувати квіти,поливати,не ходити по газонах,не топтати траву на них.

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка

Номер слайду 14

« Дидактична гра «Що потрібно…?» Учитель промовляє початок речення,діти по черзі закінчують його: *Щоб на подвір’ї було чисто,треба… *У кімнаті тепло, тому що… *За допомогою газу ми… *Вода потрібна для того,щоб… *Електрика потрібна нам для того,щоб…

Номер слайду 15

Загадки про комунальні послуги

Номер слайду 16

Дидактична гра «Комфортоселя»

Номер слайду 17

Як заощаджувати?

Номер слайду 18

Гра «Що станеться,якщо…»

Номер слайду 19

Вчасно сплачуйте за спожиті послуги !

Номер слайду 20

Традиційне прощання Ось прийшов прощання час, Було в нас усе гаразд, Все зуміли, все змогли, «До побачення», - пішли

Номер слайду 21

Презентацію підготувала вчитель-реабілітолог Прилуцького ЦКРДЗІ «Світанок» Гнатієнко Людмила Григорівна

ppt
Пов’язані теми
Людина і світ, Інші матеріали
Інкл
Додано
12 жовтня 2021
Переглядів
578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку